Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 5 min
Množství: 1 porce
Obtížnost: snadné
Vaječnou omeletu můžete udělat mnoha způsoby. Jeden vám teď nabízíme. Zaručí, že vaše omeleta bude vláčná a rozhodně ne vysušená.
Suroviny:
- 3 vejce
- sůl
- pepř
- oříšek másla
- nadrobno nakrájená zelenina (já dala brokolici, cuketu, fazolky, cibuli)
- půlka avokáda
- hrst strouhaného parmazánu (nemusí být)
Postup:
Na menší pánvi si na oříšku másla orestujeme zeleninu (2 minuty). Zmírníme plamen, přidáme nakrájené avokádo a lehce osolíme.
V hrnečku si rozmícháme vejce se špetkou solí a zalijeme jím restovanou zeleninu.
Omeletě stačí chvilka je hotová. Záleží na Vás, jak máte rádi vejce udělané.
Na talíři opepříme popřípadě ozdobíme zelenou pažitkou či strouhaným parmazánem.