Tortilla je druh tenkého chleba ve formě placky, původem ze španělské kuchyně. Můžete jí plnit libovolnými ingrediencemi, které vám chutnají.
Suroviny:
- 15g psyllia
- 60g kokosové mouky
- 240g vlažné vody
- lžíce olivového oleje
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
Náplň:
- listové zelenina
- listy červeného zelí
- zakysaná smetana s česnekem
- anglická slanina
Postup:
Do této Velikonoční varianty byly do těsta přidány dvě hrsti nasekaného čerstvého špenátu.
V míse smícháme sypké suroviny. Kokosovou mouku a psyllium. Přidáme vlažnou vodu, olivový olej a kypřící prášek. Těsto dobře promícháme a necháme na 10 minut odpočinout.
Těsto rozdělíme na 4 nebo více častí, podle toho jak chceme mít velké tortilly. Těsto mezi dvěma pečícími papíry rozválíme na tenkou placku. Pokud chceme mít dokonalý kruh, tortilly můžeme vyříznout podle pokličky.
Tortillu smažíme na suché pánvi 2-3 minuty z obou stran.
Pomažeme zakysanou slaninou s česnekem, přidáme listy červeného zelí. Zelí rovnoměrně poklademe, přidáme listovou zeleninu a nakonec přidejte plátky anglické slaniny. Dlaněmi směs přitiskneme k tortile a opatrně zabalíme.