Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 35 min
Množství: obdélníková forma 30 cm

Rebarboru buď miluješ a nebo nesnášíš. Ale kombinace rebarbory, jahod a máty je famózní. Stejně jako celý tento recept na rebarborovo jahodový koláč.


Suroviny:

  • 100 g lískooříškové mouky
  • 50 g mandlové mouky
  • 15 g kokosové mouky
  • 30 g xylitol
  • 2 vajíčka
  • 7 g prášku do pečiva bez fosfátu
  • špetka soli
  • 1 PL rozpuštěného másla

NÁPLŇ TVAROHOVÁ:

  • 1 tučný tvaroh v alobale
  • 1 PL xylitol moučka
  • 1 žloutek
  • 3-4 ks rebarbory ( podle velikosti )
  • hrst jahod
  • 1 PL xylitol
  • 1 ČL agaru 
  • 0,5 dc vody
  • 2 stonky i s listy máty na provonění

DROBENKA:

  • 1 PL xylitol
  • 1 PL kešu mouky
  • 1 PL másla
  • máslo na vymazání formy

Postup:

Všechny uvedené ingredience na korpus smícháme v kompaktní, lepivé těsto.

Namačkáme jej do předem vymazané formy a pečeme na 180°C asi 15 minut (do zlatova).

Necháme chvíli vychladnout v pokojové teplotě. Na tvarohovou směs smícháme všechny uvedené suroviny a rozetřeme na předpečený korpus.

Na pánvičku dáme na kousky nakrájenou rebarboru, přidáme xylitol a podlijeme.Přidáme na provonění mátu. Povaříme pár minut, aby rebarbora změkla (cca 7 minut). Přidáme na kousky nakrájené jahody a přidáme agar. Vaříme na mírném ohni ještě 2 minuty.Vyjmeme mátu a odstavíme z plotny.

Směs necháme chvíli vychladnout (5 minut) a rozprostřeme na tvarohovou náplň.

Na drobenku smícháme všechny suroviny a posypeme jí koláč.

Dáme zapéct na 10 minut do trouby, do zezlátnutí drobenky.

Koláč krájíme vychladlý, aby se nám nerozpadne 🙂

Předchozí článekBrokolicová polévka se smetanou
Další článekKulajda se ztraceným vejcem

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno