Rebarboru buď miluješ a nebo nesnášíš. Ale kombinace rebarbory, jahod a máty je famózní. Stejně jako celý tento recept na rebarborovo jahodový koláč.
Suroviny:
- 100 g lískooříškové mouky
- 50 g mandlové mouky
- 15 g kokosové mouky
- 30 g xylitol
- 2 vajíčka
- 7 g prášku do pečiva bez fosfátu
- špetka soli
- 1 PL rozpuštěného másla
NÁPLŇ TVAROHOVÁ:
- 1 tučný tvaroh v alobale
- 1 PL xylitol moučka
- 1 žloutek
- 3-4 ks rebarbory ( podle velikosti )
- hrst jahod
- 1 PL xylitol
- 1 ČL agaru
- 0,5 dc vody
- 2 stonky i s listy máty na provonění
DROBENKA:
- 1 PL xylitol
- 1 PL kešu mouky
- 1 PL másla
- máslo na vymazání formy
Postup:
Všechny uvedené ingredience na korpus smícháme v kompaktní, lepivé těsto.
Namačkáme jej do předem vymazané formy a pečeme na 180°C asi 15 minut (do zlatova).
Necháme chvíli vychladnout v pokojové teplotě. Na tvarohovou směs smícháme všechny uvedené suroviny a rozetřeme na předpečený korpus.
Na pánvičku dáme na kousky nakrájenou rebarboru, přidáme xylitol a podlijeme.Přidáme na provonění mátu. Povaříme pár minut, aby rebarbora změkla (cca 7 minut). Přidáme na kousky nakrájené jahody a přidáme agar. Vaříme na mírném ohni ještě 2 minuty.Vyjmeme mátu a odstavíme z plotny.
Směs necháme chvíli vychladnout (5 minut) a rozprostřeme na tvarohovou náplň.
Na drobenku smícháme všechny suroviny a posypeme jí koláč.
Dáme zapéct na 10 minut do trouby, do zezlátnutí drobenky.
Koláč krájíme vychladlý, aby se nám nerozpadne 🙂