Kdo nemá rád příjemnou snídaní s francouzským toastem? Tuto populární klasiku jsme přizpůsobili pro vaše potřeby LC. Jouir! Enjoy! Užijte si ho!
Suroviny:
Hrnkový toast
3 lžičky másla
50g mandlová mouka
50g kokosová mouka
20g prášek do pečiva
3 špetky soli
6 vajec
6 PL Šlehačky
Vaječná směs
6 vajec
6 lžic šlehačky
1½ lžičky mleté skořice
3 špetky soli
6 PL másla
Postup:
1 Vymažte velký hrnek nebo skleněnou misku s plochým dnem s máslem.
2 Smíchejte všechny suché ingredience v hrnku. Vejce zamíchejte se šlehačkou. Vypracujte do hladké směsi bez hrudek.
3 Pečeme v mikrovlnné troubě na max (přibližně 800 W) po dobu 2 minut.
Zkontrolujte, zda je chléb ve středu – pokud ne, tak ještě dalších 15-30 sekund.
4 Nechte vychladnout a vyjměte z hrnečku. Plátky rozkrojte na polovinu.
5 V misce rozšlehejte vejce, smetanu a skořici se špetkou soli. Máčejte plátky chleba ve vaječné směsi. Několikrát je otočte tak, aby toastové plátky absorbovaly co nejvíce vaječné směsi.
6 Smažte na dostatečně velkém množství másla a ihned podávejte.
TIP!
Pokud nechcete odměřovat suché přísady pokaždé, připravte si vlastní pečicí směs dopředu. Vezměte 10 polévkových lžic (150 ml) mandlové mouky, 10 polévkových lžic (150 ml) kokosové mouky, 1 lžičku soli a 2,5 polévkové lžíce prášku do pečiva. Pak máte suchou směs připravenou na 10 kusů toastu a už jen vejce a šlehačku. Ať se dlouho nezdržujete přípravou snídaně pro svoji lásku do postele.