Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 40 min
Množství: 12
Klasické dezerty jako je jahodová buchta nemusí být vždy vyrobené jen z bílé mouky a dokonce ani nemusejí obsahovat cukr. Určitě vás o tom přesvědčí i tato jahodová buchta Low Carb.
Suroviny:
KORPUS:
- 100 g mandlové mouky
- 150 g kokosové mouky
- 4 vajec
- 80 g Xylitolu nebo jiného LC sladidla
- kůra z jedno citronu
- 150 g husté zakysané smetany
- 1 ČL kypřícího prášku bez fosfátů
- 400 g jahod
TVAROH:
- 250 g tvarohu ve vaničce
- 100 ml smetany ke šlehání
- 80 g Xylitolu nebo jiného LC sladidla
- 1 PL citronové šťávy
- vanilka
POLEVA:
- 100 g Rozvařené jahody s cukrem)
- 1 ČL agaru
Postup:
Oříškové mouky smícháme s práškem do pečiva.
Celá vejce vyšleháme ručním mixérem spolu s cukrem a zakysanou smetanou. Pomalu přidáváme směs mouky.
Malý pekáček vyložíme pečicím papírem a těsto nalijeme do formy. Na těsto kllademe jahody, které jsme si nakrájeli na plátky.
Pečeme do zlatova cca 40 minut při teplotě 170°C. (řídíme se svoji troubou). Zda je jež pečeno vyzkoušíme špejlí. Necháme zcela vychladnout.
Ušleháme smetanu s tvarohem, cukrem, vanilkou a citronovou šťávou. Navršíme na vychladlý “moučník”, rozetřeme stěrkou a dáme vytuhnout do lednice.
Rozvaříme si jahody s cukrem a agarem a ještě teplé natřeme na ztuhlý tvaroh moučníku a vidličkou uděláme vlnky.
Moučník necháme v ledničce ztuhnout nejlépe přes noc.
Výživové údaje* | na 100g |
---|---|
Energie | 182 kcal |
Bílkoviny | 8,65 g |
Sacharidy | 11,28 g |
Tuky | 16,68 g |
*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.