Čas přípravy: 15 min

Čas vaření: 40 min

Množství:  12

Klasické dezerty jako je jahodová buchta nemusí být vždy vyrobené jen z bílé mouky a dokonce ani nemusejí obsahovat cukr. Určitě vás o tom přesvědčí i tato jahodová buchta Low Carb.


Suroviny:

KORPUS:

  • 100 g mandlové mouky
  • 150 g kokosové mouky
  • 4 vajec
  • 80 g Xylitolu nebo jiného LC sladidla
  • kůra z jedno citronu
  • 150 g husté zakysané smetany
  • 1 ČL kypřícího prášku bez fosfátů
  • 400 g jahod

TVAROH:

  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 80 g Xylitolu nebo jiného LC sladidla
  • 1 PL citronové šťávy
  • vanilka

POLEVA:

  • 100 g Rozvařené jahody s cukrem)
  • 1 ČL agaru

Postup:

Oříškové mouky smícháme s práškem do pečiva. 

Celá vejce vyšleháme ručním mixérem spolu s cukrem a zakysanou smetanou. Pomalu přidáváme směs mouky. 

Malý pekáček vyložíme pečicím papírem a těsto nalijeme do formy. Na těsto kllademe jahody, které jsme si nakrájeli na plátky.

Pečeme do zlatova cca 40 minut při teplotě 170°C. (řídíme se svoji troubou). Zda je jež pečeno vyzkoušíme špejlí. Necháme zcela vychladnout.

Ušleháme smetanu s tvarohem, cukrem, vanilkou a citronovou šťávou. Navršíme na vychladlý „moučník“, rozetřeme stěrkou a dáme vytuhnout do lednice.

Rozvaříme si jahody s cukrem a agarem a ještě teplé natřeme na ztuhlý tvaroh moučníku a vidličkou uděláme vlnky.

Moučník necháme v ledničce ztuhnout nejlépe přes noc.

  


Výživové údaje*na 100g
Energie182 kcal
Bílkoviny8,65 g
Sacharidy 11,28 g
Tuky16,68 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

- oblíbená firma -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno