Čas přípravy: 15 min

Čas vaření: 40 min

Množství:  12

Klasické dezerty jako je jahodová buchta nemusí být vždy vyrobené jen z bílé mouky a dokonce ani nemusejí obsahovat cukr. Určitě vás o tom přesvědčí i tato jahodová buchta Low Carb.


Suroviny:

  • 80 g lískové mouky
  • 100 g mandlové mouky
  • 80 g kokosové mouky
  • 4 vajec
  • 80 g Xylitolu nebo jiného LC sladidla
  • kůra z jedno pomeranče
  • vanilka
  • 150 g mascarpone
  • 8 g kypřícího prášku bez fosfátů
  • 500 g jahod

Postup:

Oříškové mouky smícháme s práškem do pečiva. 

Celá vejce vyšleháme ručním mixérem spolu s cukrem a mascarpone. Pomalu přidáváme moukou. 

Dortovou formu 20 cm vyložíme pečicím papírem a těsto nalijeme do formy. Na těsto kllademe jahody, které jsme si nakrájeli na plátky.

Pečeme do zlatova cca 40 minut při teplotě 170°C. (řídíme se svoji troubou). Zda je jež pečeno vyzkoušíme špejlí. Necháme zcela vychladnout a poté podáváme.  


Výživové údaje*na 100g
Energie165 kcal
Bílkoviny7,56 g
Sacharidy 11,28 g
Tuky15,21 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno