Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 40 min
Množství: 12
Klasické dezerty jako je jahodová buchta nemusí být vždy vyrobené jen z bílé mouky a dokonce ani nemusejí obsahovat cukr. Určitě vás o tom přesvědčí i tato jahodová buchta Low Carb.
Suroviny:
- 80 g lískové mouky
- 100 g mandlové mouky
- 80 g kokosové mouky
- 4 vajec
- 80 g Xylitolu nebo jiného LC sladidla
- kůra z jedno pomeranče
- vanilka
- 150 g mascarpone
- 8 g kypřícího prášku bez fosfátů
- 500 g jahod
Postup:
Oříškové mouky smícháme s práškem do pečiva.
Celá vejce vyšleháme ručním mixérem spolu s cukrem a mascarpone. Pomalu přidáváme moukou.
Dortovou formu 20 cm vyložíme pečicím papírem a těsto nalijeme do formy. Na těsto kllademe jahody, které jsme si nakrájeli na plátky.
Pečeme do zlatova cca 40 minut při teplotě 170°C. (řídíme se svoji troubou). Zda je jež pečeno vyzkoušíme špejlí. Necháme zcela vychladnout a poté podáváme.
Výživové údaje* | na 100g |
---|---|
Energie | 165 kcal |
Bílkoviny | 7,56 g |
Sacharidy | 11,28 g |
Tuky | 15,21 g |
*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.