Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 35 min
Množství: 4 porcí

Segedínský guláš je pochoutka pocházející z Maďarska. Guláš na který dostanete chuť.


Suroviny:

  • 300 g vepřového plecka
  • 250 g vepřového bůčku
  • 200 g slaniny
  • 3 cibule
  • špetka kmínu
  • 2 PL červené papriky
  • 2 PL sádla
  • sůl
  • mletý pepř
  • 400 g kysaného zelí
  • 1 kelímek smetany

KNEDLÍK

  • 5 PL Mandlové mouky
  • 5ks vajec
  • 250g Tučný tvaroh
  • 2 PL Psyllium
  • 2 ČL prášek do pečiva bez fosfátu
  • špetka soli

Postup:

Maso dobře očistíme a nakrájíme na kostky. Nadrobno nakrájíme cibulku.

Do pekáčku dáme maso, ⅓ cibulky, kmín a nakrájený česnek. Podlijeme trochou vody a dáme otevřené péct na 15 minut do trouby. Pečené maso nám do omáčky dodá chuť.

Mezitím si připravíme paprikový základ. Do hrnce dáme orestovat na kousíčky nakrájenou slaninu. Přidáme rozehřát sádlo a restujeme zbytek cibulky do zlatova. K cibulce přidáme papriku restujeme jen chvilku aby cibulka s paprikou zpěnila. Zalijeme vodou a přidáme bobkový list a dusíme základ po dobu než bude v troubě maso poloměkké. Maso přendáme do základu a přidáme ½ propláchnutého kysaného zelí.

Zelí doporučiji propláchnou studenou vodou a překrájet na menší kousky.

Vše dusíme do doby než bude maso měkké.

Měkké maso vyndáme ze základu a přidáme smetanu a celý základ dobře rozmixujeme tyčovým mixérem. Nezapomeneme vyndat bobková list, rozmixovaný zhořkne.

Do rozmixovaného základu přidáme zbytek zelí a maso. krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem.

Jako příloha se hodí Tvarohový “houskový” knedlík.

Suroviny smícháme dohromady a necháme cca 5 minut odstát. Hustota těsta je závislá na velikosti vajec. Po odstátí těsta si můžete hustotu upravit přidáním mandlové mouky.

Vytvarujeme 2 válečky, které zabalíme do potravinářské fólie a vložíme do vroucí vody.

Vaříme 25 minut. V půlce vaření knedlíky otočíme, aby se rovnoměrně uvařily i z druhé strany. Uvařené knedlíky rozbalíme z folie, necháme chvíli vypářit a můžeme podávat.

Předchozí článekCupcakes višně
Další článekPečené kachní prso a čočka Beluga

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno