Tento recept na snadné domácí noky je velmi podobný jak chutí, tak i konzistencí těsta, klasickým bramborovým nokům “Gnocchi Di Patate”. Z těsta můžeme připravit nejen italské těstoviny, ale i “bramborové” knedlíky nebo halušky. Domácí noky vás překvapí pocitem skutečných brambor.
Originální recept najdete na stránkách: www.lowcarb-nocarb.com
Suroviny:
- 1 vejce
- 1 žloudek
- 125 g smetanového sýra
- 20 g guma guar
- 15 g kokosová mouka
- 5g strouhaného sýru parmezán
- sůl
Postup:
Připravíme si všechny ingredience pro rychlou a snadnou přípravu. Vejce a žloutek vyšleháme v mističce. Jakmile je vejce rozšleháné, přidáme smetanový sýr a sůl. Mícháme, dokud nebude vše v spojeno do hladké konzistence. Přidáme kokosovou mouku a znovu vše zamícháme.
Stěrkou, nebo rukou vmícháme guarovou gumu do těsta. Necháme stát přibližně 10-15 minut. Těsto s gumou bude velmi rychle houstnout.
Na silikonové podložce těsto ještě jednou vypracujeme rukama. Těsto rozdělíme na několik částí. Jednotlivé části rozválíme na 1-2cm tenké hady, které nakrájíme na 3 cm kousky
Rukama vypracuje každý nok do oválku. Oválky pomocí vidličky trochu zplácneme. Tím dostaneme tvar noku jak ho známe.
Jakmile máme všechny noky vytvarované, vložíme je do vroucí vody, kam jsme dali nekolik kapek oleje. To zabrání tomu, aby se noky slepily. Vaříme přibližně 5 minut, v závislosti na velikosti a tvaru.
Cedníkem vyjmeme noky z vody a podáváme s “čím chceme.”