Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 10 min
Množství: 1 porce
Grilovaný Hermelín na másle je klasická příprava sýrů s bílou plísní. Rychlá a sytá večeře a s vhodnou přílohou i oběd.
Suroviny:
- 1 ks sýru Hermelín
- plátek másla
- 100g žampionů
- 2 ks šalotky
- 100 g anglické slaniny
- petržel hladkolistá
- sůl
- pepř
Postup:
Na Hermelín dáme plátek másla a sýr zabalíme do alobalu. Pečeme v troubě 15 minut na 180°C.
Mezi tím kdy se peče Hermelín připravíme žampiony.
Nakrájenou anglickou slaninu na nudličky a osmažíme na pánvi. Na vyškvařenou slaninu přidáme nakrájenou šalotku a na plátky pokrájené žampiony. Restujeme do měkka cca 10 minut. Žampiony posypeme nasekanou hladkolistou petrželkou
Podáváme společně se zeleninovým salátem a nebo přílohou na kterou máte chuť.
Výživové údaje* | na 100g |
---|---|
Energie | 210 kcal |
Bílkoviny | 9,53 g |
Sacharidy | 5,08 g |
Tuky | 17,86 g |
*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.