Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 10 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné

Křupavé hranolky ze zelených fazolí, které splní všechny vaše představy! Obalované ve strouhaných mandlích a smažené na křupavou dokonalost!


Suroviny:

  • 500g zelené fazole čerstvé
  • 1/2 hrnku strouhaný parmezán
  • 2 vejce
  • 1 hrnek mandlové mouky
  • 2 hrnky olivového oleje

Postup:

Blanšírujeme zelené fazolky? V hrnci vařící vody povaříme fazolky po dobu asi 2 minut (aby byly jasně zelené). Potom rychle vyndejte do do ledové lázně (mísa ledové vody). Nechte zchladit a fazolky osušte na papírovém ručníku.

Na velké pánvi nebo fritéze zahřejte olej na středně vysokou teplotu. Když se olej zahřívá, rozklepněte vejce do misky, osolte a smíchejte se strouhaným sýrem, jako strouhánku použijte nahrubo mleté mandle.
Obalte zelené fazole ve směsi vajec a sýru. Přendejte do mandlové strouhanky a obalte fazolky.

Obalené fazolky smažte v olivovém oleji až do zlatohnědé barvy (asi 4 minuty), smažené fazolky vyndejte na papírové ručníky, abyste vysušil přebytečný olej. Podávejte teplé s dipem dle vlastního vkusu.

Předchozí článekZelené fazolky na mandlích
Další článekSladká a lepkavá kuřecí křídla

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno