Křupavé hranolky ze zelených fazolí, které splní všechny vaše představy! Obalované ve strouhaných mandlích a smažené na křupavou dokonalost!
Suroviny:
- 500g zelené fazole čerstvé
- 1/2 hrnku strouhaný parmezán
- 2 vejce
- 1 hrnek mandlové mouky
- 2 hrnky olivového oleje
Postup:
Blanšírujeme zelené fazolky? V hrnci vařící vody povaříme fazolky po dobu asi 2 minut (aby byly jasně zelené). Potom rychle vyndejte do do ledové lázně (mísa ledové vody). Nechte zchladit a fazolky osušte na papírovém ručníku.
Na velké pánvi nebo fritéze zahřejte olej na středně vysokou teplotu. Když se olej zahřívá, rozklepněte vejce do misky, osolte a smíchejte se strouhaným sýrem, jako strouhánku použijte nahrubo mleté mandle.
Obalte zelené fazole ve směsi vajec a sýru. Přendejte do mandlové strouhanky a obalte fazolky.
Obalené fazolky smažte v olivovém oleji až do zlatohnědé barvy (asi 4 minuty), smažené fazolky vyndejte na papírové ručníky, abyste vysušil přebytečný olej. Podávejte teplé s dipem dle vlastního vkusu.