Čas přípravy: 30 min
Čas vaření: 35 min
Množství: 10 porce
Obtížnost: snadné
Tento chlebíček je zosobněním podzimu a pokud jste dýni nikdy neměli, nebo si myslíte, že vám nechutná, vyzkoušejte ji v tomto receptu. Dýně mu dodá vláčnost a skvělá kombinace koření ho prostě dotvoří. Je tak neuvěřitelně jednoduchý a přitom tak lahodný.
Suroviny:
- 300 g dýňového pyré
- 200 g mandlové mouky
- 20 g kokosové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátu
- 2 vejce
- 50 g másla
- 40 ml mléka ( může být kokosové)
- lžička vanilkového extraktu
- skořice
- kakao
- špetka soli
Postup:
Dýni oloupeme , zbavíme semínek, pokame olivovým olejem a dáme na 20 minut péct do trouby na 180 stupňů. Poté dýni rozmixujeme na kaši/pyré.
Smícháme všechny ingredience kromě kakaa a polovinu těsta vlijeme do formy na chlebík vyloženou pečícím papírem.
Do další poloviny dáme kakao a nalijeme na první část těsta.
Pečeme cca 35 minut na 160 stupňů.
Necháme vychladnout a poté polejeme polevou. Ozdobíme nahrubo nasekanými oříšky .