Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 10 min
Množství: 4 porce
Klasická vajíčková pomazánka patří mezi TOP5 pomazánek na našem stole a nikdy se nepřejí. Je výborná s plnotučnou hořčící nebo v jarní sezoně s ředkvičkami.
Suroviny:
- 4 vejce
- sůl
- pepř
- 2 ks jarní cibulky
- 1 PL majonézy
- ½ kostičky lučiny
Postup:
Vejce vložíme do kastrůlku s vodou, osolíme a vaříme od doby varu 10 minut. Vařená vejce necháme vystydnout.
Dle preference můžeme vajíčka nastrouhat najemno, či nahrubo nebo protlačit přes sítko na “bramborový” salát.
Do mísy k nastrouhaným vajíčkům přidáme najemno jarní cibulku, kterou v sezoně můžeme zaměnit za pažitku, přidáme majonézu a lučinu . Promícháme.
Osolíme, opepříme.
Můžeme přidat ½ čajové lžičky plnotučné hořčice a třeba nahrubo nastrouhané či nakrájené ředkvičky.