Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 10 min
Množství: 4 porce

Klasická vajíčková pomazánka patří mezi TOP5 pomazánek na našem stole a nikdy se nepřejí. Je výborná s plnotučnou hořčící nebo v jarní sezoně s ředkvičkami.


Suroviny:

  • 4 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 2 ks jarní cibulky
  • 1 PL majonézy
  • ½ kostičky lučiny

Postup:

Vejce vložíme do kastrůlku s vodou, osolíme a vaříme od doby varu 10 minut. Vařená vejce necháme vystydnout.

Dle preference můžeme vajíčka nastrouhat najemno, či nahrubo nebo protlačit přes sítko na “bramborový” salát.

Do mísy k nastrouhaným vajíčkům přidáme najemno  jarní cibulku, kterou v sezoně můžeme zaměnit za pažitku, přidáme majonézu a lučinu . Promícháme.

Osolíme, opepříme.

Můžeme přidat ½ čajové lžičky plnotučné hořčice a třeba nahrubo nastrouhané či nakrájené ředkvičky.

Předchozí článekKaiserky z ricotty
Další článekLehký tuňákový salát

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno