Recept na jedinečný a jednoduchý klasický český dort. Pokud máte rádi tvaroh, neznám nic, kde by ho bylo víc.
Suroviny:
KORPUS:
- 6 vajec
- 30 g povoleného sladidla
- 30 g nepraženého kaka
- 40 g mandlové mouky
NÁPLŇ :
- 2 tučný tvaroh
- 1 smetana ke šlehání
- 1 zakysaná smetana
- sladidlo
POLEVA:
- Vysokoprocentní čokoláda rozpuštěná ve smetaně
NA OZDOBU:
- bobulovité ovoce
Postup:
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.
Z vajíček oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme pevný sníh.
Žloutek utřeme s povoleným sladidlem a přidáme zbytek ingrediencí. Na konec pomalu zašleháme sníh.
Pečeme v předem předehřáté troubě asi 40 minut, zkusíme špejlí.
Korpus necháme zchladnout.
Na krém si vyšleháme šlehačku do tuha , přidáme sladidlo, nakonec zašleháme tvarohy a zakysanou smetanu.
Potřeme jím celý korpus a necháme v lednici ztuhnout.
Ve vodní lázni rozehřejeme smetanu, kterou vypneme těsně pod bodem varu a přidáme vysokoprocentní čokoládu. Necháme zchladnout do pokojové teploty a polijeme dort ….
Zdobíme, chceme-li 🙂