Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 45 min
Množství: 8 porcí

Pomeranč a citron jsou téměř vždy vítěznou kombinací – zvláště pokud jde o tvarohový koláč 🙂 Tento dort ricotta má všechno – všechny příchutě, jemnou a krémovou strukturu a oříškový korpus.


Suroviny:

Korpus:

  • 120 g mandlové mouky
  • 80 g kokosové mouky
  • 50 g lískové mouky
  • 120 g másla
  • 2 vejce
  • 3 PL cukr xylitol
  • špetka soli

Náplň:

  • 500 g sýra ricotta
  • 150 g cukru xylitol
  • 2 vejce
  • šťáva z pomeranče
  • strouhaná kůra z citron a pomeranče
  • 1 lžička vanilkový extrakt

Postup:

Suroviny na korpus nasypeme do mísy. Přidáme vejce, sůl a cukr a povolené máslo. Hněteme rukama, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto dáme na 30 minut do ledničky odpočinout.

Předehřejeme troubu na 180°C. Formu o průměru 20 cm vymažeme máslem. Těsto vložíme do formy a natlačíme na dno a do stran do výšky cca 5-6 cm. Spodní část propícháme vidličkou.

Ve velké misce šleháme ricottu, cukr, vejce, kůru a šťávu z pomeranče, citronovou kůru a vanilkový extrakt, dokud nevznikne hladká krémová směs. Nalijeme do formy a pečeme v troubě 45-50 minut. Po upečení vypneme troubu, otevřeme dvířka a dort necháme 15 minut odpočívat. Vyjmeme z trouby a necháme úplně vychladnout.

- oblíbená firma -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno