Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 78 min
Množství: 22 cm forma
Obtížnost: jednoduché

Vytvoření perfektního LC tvarohového koláče je snazší, než si myslíte. Tento je bez cukru a bez lepku, přesto chutná jako sen. Bohatá a uklidňující smetana s čerstvými jahodami. Nebe je opravdu blízko!

Suroviny:

Korpus:

150 g mandlové mouky

50 g másla

25 g xylitolu

½ lžičky vanilkového extraktu

Náplň:

600 g smetanového sýra

125 ml šlehačka na šlehání

2 vejce

1 žloutek

15 g xylitolu (volitelné)

1 lžička citronu, kůra

½ lžičky vanilkového extraktu

150 g čerstvých jahod (volitelné)

Postup:

Předehřejte troubu na 175 ° C. Formu vyložte pečícím papírem. Na boky můžete papír přilepit máslem aby se neposunoval.

Máslo zahřívejte, dokud nezíská ořechovou vůni. To přidá korpusu příjemnou chuť karamelu.

Odstavte z tepla a přidejte mandlovou mouku, sladidlo a vanilku. Vymíchejte těsto a natlačte v tenké vrstvě na dno formy.

Pečte 8 minut, dokud se korpus nedostane zlatavou barvu. Odložte stranou a nechte vychladnout, zatímco připravujete náplň.

Smíchejte smetanový sýr, smetanu, vejce, citronovou kůru, vanilku a sladidlo, pokud je používáte. Dobře vymíchejte a nalijte směs na korpus.

Zvedněte teplotu na 200 ° C a pečte 15 minut. Po uplynutí doby snižte teplotu na 110 ° C a pečte dalších 45 minut.

Vypněte troubu a nechte vychladnout v troubě. Po úplném vychladnutí umístěte koláč do ledničky, aby přes noc odpočíval. Podáváme nazdobený čerstvými jahodami.


Předchozí článekFrancouzský toast
Další článekSmetanově brokolicová polévka s bazalkou a sýrovými chipsy

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno