Vytvoření perfektního LC tvarohového koláče je snazší, než si myslíte. Tento je bez cukru a bez lepku, přesto chutná jako sen. Bohatá a uklidňující smetana s čerstvými jahodami. Nebe je opravdu blízko!
Suroviny:
Korpus:
150 g mandlové mouky
50 g másla
25 g xylitolu
½ lžičky vanilkového extraktu
Náplň:
600 g smetanového sýra
125 ml šlehačka na šlehání
2 vejce
1 žloutek
15 g xylitolu (volitelné)
1 lžička citronu, kůra
½ lžičky vanilkového extraktu
150 g čerstvých jahod (volitelné)
Postup:
Předehřejte troubu na 175 ° C. Formu vyložte pečícím papírem. Na boky můžete papír přilepit máslem aby se neposunoval.
Máslo zahřívejte, dokud nezíská ořechovou vůni. To přidá korpusu příjemnou chuť karamelu.
Odstavte z tepla a přidejte mandlovou mouku, sladidlo a vanilku. Vymíchejte těsto a natlačte v tenké vrstvě na dno formy.
Pečte 8 minut, dokud se korpus nedostane zlatavou barvu. Odložte stranou a nechte vychladnout, zatímco připravujete náplň.
Smíchejte smetanový sýr, smetanu, vejce, citronovou kůru, vanilku a sladidlo, pokud je používáte. Dobře vymíchejte a nalijte směs na korpus.
Zvedněte teplotu na 200 ° C a pečte 15 minut. Po uplynutí doby snižte teplotu na 110 ° C a pečte dalších 45 minut.
Vypněte troubu a nechte vychladnout v troubě. Po úplném vychladnutí umístěte koláč do ledničky, aby přes noc odpočíval. Podáváme nazdobený čerstvými jahodami.