Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 35 min
Množství: 8 porce
Pokud hledáte recept na Low Carb pizzu jako z pizzerie, jste tady správně. Nechybí odkaz na recept jak připravit omáčku Sugo, která je základem každé dobré pizzy.
Suroviny:
- 250 g mozzarelly
- 100 g smetanového sýra
- 50 g kokosové mouky
- 1/4 ČJ česnekového prášku
- 1/4 ČJ soli
- 100 g sýr parmazán
- 100 g anglické slaniny
- hrst bazalky
- 1 menší cibule
- Omáčka Sugo
Postup:
V mikrovlnné troubě na vysoký výkon asi 1 minutu rozpustíme nastrouhaný sýr mozzarella a smetanový sýr. Promícháme stěrkou nebo metličkou, aby se rozpuštěná mozzarella spojila se změklým smetanovým sýrem.
Vratíme na 30 sekund do mikrovlnné trouby, aby se ingredience ještě více roztavily, znovu mícháme, dokud nebude bez kousků sýra.
Přidáme mouku, sůl, česnekový prášek a zamícháme stěrkou. Těsto zhoustne a začne se spojovat do sebe.
Hněteme rukou aby se všechny ingredience spojily.
Na plech dáme pečicí papír a lehce potřeme olivovým olejem a těsto položíme na středu papíru.
Těsto rozválíme na plechu na co nejtenčí plát, při pečení nabyde. Těsto po celém těle propíchejte vidličkou.
Pečeme do zlatohněda 15 minut při teplotě 200°C. Těsto se na některých místech v troubě nafoukne, což je normální. Otevřeme troubu a propícháme, aby se vyfouklo místo.
Vyjmeme z trouby a potřeme pizzu LC omáčkou Sugo, Ozdobíme anglickou slaninou, kousky cibule a zasypeme sýrem a nasekanou bazalkou.
Pizzu pečeme cca 20 minut, dokud její okraje nebudou křupavé a sýr se nerozpustí.
Výživové údaje* | na 1 porci |
---|---|
Energie | 118 kcal |
Bílkoviny | 6,6 g |
Sacharidy | 1,9 g |
Tuky | 8,5 g |
*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.