Tento retro recept na Grasshopper křehké řezy pochází od mé babičky. Čokoládový korpus a mátový krém vytvářejí úžasné souznění chutí!
Suroviny:
- 5 vajec
- 150 g mandlové mouka
- 150 g cukru Erytritol
- 20 g kakaa
- 2 ČL rozpustné káva
- špetka soli
Krém:
- 1 šlehačka
- 1 tučný tvaroh ve vaničce
- 15 g želatiny
- osladit podle chuti
- 2 ČL mátové pasty
Postup:
Předehřejeme troubu na 170°C.
Do mísy rozklepneme celá vejce pokojové teploty, nasypeme cukr, špetku soli. Vyšleháme ručním mixérem do světle žluté nadýchané hmoty, která zvětší šleháním až 2x svůj objem. Šleheme poctivě cca 10-15 minut.
Mandlovou mouku smícháme s kakaem a kávou. Směs přimícháváme pomalu a po malých částech, tak aby nám díky vetšímu množství mouky těsto nekleslo. Hmotu nalijeme na plech který jsme předem vyložili pečícím papírem.
Pečeme cca 15 min, během pečení neotvíráme troubu. Protože by chladný vzduch při otevření mohl způsobit, spadnutí těsta. Po uplynutí potřebného času na pečení, troubu vypneme a necháme ještě 5-10 minut pootevřenou.
Mezi tím si připravíme krém. Želatinu (použita prášková Dr.Oetke) rozpustíme v trošce vody, zahřejeme max na cca 80°C a smícháme s tvarohem a následně i ušlehanou šlehačkou. Přidáme mátovou pastu a dobře promícháme.
Korpus přendáme na pracovní plochu. Rozpůlíme a na jednu polovinu naneseme krém. Druhou polovinou přikryjeme a dáme vychladit. Před podáváním naformátujeme na řezy dle vás.
NášTIP: Mátovou pastu nakujeme zde: http://cukrarske-pomucky.cz/prods/?q=pasta