Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 40 min
Množství: 2 bagetky

Jaký tvar pro toto rychlé pečivo z ricotty, je jen na vás. … bagetky, kaiserky, bulky.


Suroviny:

  • 2 vajíčka
  • 1 ricotta
  • 100 g dýňové mouky
  • 2 PL psyllia
  • 50 ml vlažné vody
  • prášek do pečiva bez fosfátu
  • ½ ČL xantanové gumy 
  • sůl
  • provensálské bylinky

Postup:

Je velice rychlý a jednoduchý 🙂

Oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh.

Všechny ingredience smícháme a na závěr zlehka vmícháme sníh. Vytvoříme požadovaný tvar, ať už bagetky nebo třeba kaiserky, posypeme popřípadě semínky a necháme pár minut odpočinout.

Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190 stupňů na cca 40-50 minut. 

Na posledních pár minut pustíme horký vzduch, aby se udělala kůrka 🙂

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno