Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 40 min
Množství: 2 bagetky
Jaký tvar pro toto rychlé pečivo z ricotty, je jen na vás. … bagetky, kaiserky, bulky.
Suroviny:
- 2 vajíčka
- 1 ricotta
- 100 g dýňové mouky
- 2 PL psyllia
- 50 ml vlažné vody
- prášek do pečiva bez fosfátu
- ½ ČL xantanové gumy
- sůl
- provensálské bylinky
Postup:
Je velice rychlý a jednoduchý 🙂
Oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh.
Všechny ingredience smícháme a na závěr zlehka vmícháme sníh. Vytvoříme požadovaný tvar, ať už bagetky nebo třeba kaiserky, posypeme popřípadě semínky a necháme pár minut odpočinout.
Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 190 stupňů na cca 40-50 minut.
Na posledních pár minut pustíme horký vzduch, aby se udělala kůrka 🙂