Čas přípravy:  15 min

Čas chlazení: 6-8 min

Množství: 8 porce

Tento recept na tiramisu je rychlý a snadný na přípravu. Krémová a hladká textura rozplývající se v ústech je prostě snová a při ochutnávání tohoto klasického italského dezertu uvěříte, že sedíte v autentické italské kavárničce.


Suroviny:

NA PIŠKOTY

  • 40g mandlové mouky
  • 25g kokosové mouky
  • 4 vejce
  • 1 ČL prášku do pečiva 
  • 2 PL sladidla erythritol
  • 1 ČL vanilky
  • špetka soli 

NA KRÉM

  • 2 PL sladidla erythritol
  • 2 žloutky
  • 500g mascarpone
  • 1/2 šálku silné kávy
  • 50ml amaretta

NA POSYPÁNÍ

  • 2 ČL nepraženého kakaa

Postup:

Smíchame suché ingredience se žloutky a sladidlem. Vyšleháme bílky zvlášť a poté zamícháme do směsi. Pomocí sáčku s kulatou šppičkou naneseme těsto na pečicím papírem vyložený plec. Můžeme vytvořit kolečka ve tvaru piškotů nebo oválky jako cukrářské piškoty.

Pečeme velice pozvolna na 150°C asi 10 minut a poté stáhneme troubu na cca 120°C a pečeme dalších 15 minut. Piškoty se spíše suší než pečou. Nesmí nám tmavnout. Pote vyndáme a necháme na plechu zcela vychladnout. Pokud se nám stále zdají měkké můžeme je ještě dosušit v troubě, tak aby byly krásně křupavé.

Zatímco nám piškoty chladnou, připravíme si krém tak, že v kastrůlku, který vložím do vodní lázně, rozmícháme cukr se žloutky a postupně je zahřívám tak, až nám žloutkový krém lehce zhoustne. Hotový krém smíchám s mascarpone do hladkého jemného krámu.

Máme připraveno a můžeme se pustit do přípravy tiramisu.

Rychle ponoříme obě strany piškotů do kávy a klademe na dno zapékací misky o rozměrech 20 x 14 x 8 cm nebo 20 x 20 x 8 cm. Nedoporučuji piškoty máčet příliš dlouho, jinak tiramisu bude vodnaté.

Asi jednu polovinu krému z mascarpone rozetřeme na piškoty. Opakujte ještě jednou, aby jsme Tiramisu sestavili takto zdola nahoru: piškoty + krém, piškoty + krém.

Misku zabalte do igelitové fólie, aby se dovnitř tiramisu nedostal vzduch ani pachy z lednice. Dejte do chladničky přes noc. Před podáváním povrchu lehce poprášíme kakaem.

Tiramisu uchováme v lednici až 3 dny, ale pouze z vajec které tepelně upravíme při přípravě krému.


Výživové údaje*na 1 porci
Energie306 kcal
Bílkoviny6 g
Sacharidy 21 g
Tuky22 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno