Čas přípravy: 10 min + (60min odpočívat)
Čas vaření: 70 min
Množství: 1 bochník
Obtížnost: snadné

Mnoho začínajících s Low Carb stravováním si nedovede představit život bez chleba. Nejsem zastáncem náhražek, ale tenhle chléb je fakt pecka!


Suroviny:

  • 250 g tučného tvarohu
  • 100 g smetanového sýra ( mascarpone, philadelphia)
  • 150 g tučného jogurtu
  • 4 vejce
  • 2 PL octa
  • 1 dcl horké vody
  • 120 g bramborové vlákniny
  • 1 ČL kmínu
  • 30 g psyllium
  • 1 sáček prášku do pečiva bez fosfátu
  • 1 ČL sušeného droždí ( smícháme ve 3 PL vlažné vody)
  • trochu vlákniny na obalení

Postup:

Vejce a mléčné ingredience smícháme a rozmixujeme do hladka. Přidáme koření, vlákninu, psyllium ,prášek do pečiva a promícháme. Na konec zapracujeme ocet, vodu, droždí a opět  promícháme.

Těsto necháme cca 10 minut odpočívat, poté pořádně propracujeme a vytvoříme bochník, který obalíme ve vláknině. Vršek chleba můžeme naříznout.

Takto připravený chléb necháme cca 60 minut odpočívat přikrytý utěrkou.

Pečeme na 180 st asi 70-80 minut. Po vytažení chléb přendáme na utěrku či mřížku, ať není mokrý.


- oblíbená firma -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno