Čas přípravy: 10 min + (60min odpočívat)
Čas vaření: 70 min
Množství: 1 bochník
Obtížnost: snadné
Mnoho začínajících s Low Carb stravováním si nedovede představit život bez chleba. Nejsem zastáncem náhražek, ale tenhle chléb je fakt pecka!
Suroviny:
- 250 g tučného tvarohu
- 100 g smetanového sýra ( mascarpone, philadelphia)
- 150 g tučného jogurtu
- 4 vejce
- 2 PL octa
- 1 dcl horké vody
- 120 g bramborové vlákniny
- 1 ČL kmínu
- 30 g psyllium
- 1 sáček prášku do pečiva bez fosfátu
- 1 ČL sušeného droždí ( smícháme ve 3 PL vlažné vody)
- trochu vlákniny na obalení
Postup:
Vejce a mléčné ingredience smícháme a rozmixujeme do hladka. Přidáme koření, vlákninu, psyllium ,prášek do pečiva a promícháme. Na konec zapracujeme ocet, vodu, droždí a opět promícháme.
Těsto necháme cca 10 minut odpočívat, poté pořádně propracujeme a vytvoříme bochník, který obalíme ve vláknině. Vršek chleba můžeme naříznout.
Takto připravený chléb necháme cca 60 minut odpočívat přikrytý utěrkou.
Pečeme na 180 st asi 70-80 minut. Po vytažení chléb přendáme na utěrku či mřížku, ať není mokrý.