Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 45 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné

Skvělá chuť, textura a vůně, které vzruší všechny vaše smysly. Pikantní a sladké – s nádechem exotiky. Křupavé a šťavnaté vše ve správný čas. Neděláme si srandu, když říkáme, že jsou naše kuřecí křídla best-off!


Suroviny:

  • 1kg kuřecí křídla
  • 1½ lžičky mořské soli
  • 175 ml omáčka Coconut aminos
  • ¼ PL strouhaný zázvor
  • 1ks cibule střední
  • 3ks stroužky strouhaného česneku
  • chilli

Postup:

Předehřejte troubu na 230°C. Křídla vložte do pekáčku, posolte mořskou solí a pečte cca 30 minut.

Když se pečou křídla 12 minut, pustíme se do omáčky.
Zahřejte střední až velkou pánev na střední teplotu. Přidejte omáčku Coconut aminos, strouhaný zázvor, nastrouhaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli a pepř dle potřeby. Omáčku uveďte do varu a stále míchejte. Upravte teplotu tak, aby omáčka jen probublávala a pokračujte v pravidelném míchání.

Jakmile omáčka mírně zhoustne -(za stálého míchání
houstne omáčka vcelku rychle.) Až se omáčka začne lepit na lžíci nebo špachtli – snižte teplo na minimum a udržujte omáčku teplou do té doby než se upečou křídla. Pozor, omáčka bude ještě houstnout.

Umístěte křídla do velké žáruvzdorné mísy a nalijte omáčku nad nimi. Zamíchejte, aby se omáčka rovnoměrně pokryla, a podávejte!

Omáčka Coconut aminos – Náhrada slaného dochucovadla pro ty, co mají alergii na lepek a sóju. Mnohem méně soli než typická sójová omáčka a tamari, maggi a podobné. Zdravější alternativa pro recepty vyžadující sójovou, Worcester nebo Tamari omáčku. 

Předchozí článekKřupavé hranolky ze zelených fazolí
Další článekOvocný koláč s tvarohem a červeným rybízem

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno