Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 20 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: jednoduché

Mám ráda „cokoli“ na paprice. Proto jsem se rozhodla připravit recept, tak aby byl jednoduchý a lahodný. Šťavnaté plátky s kýty polité smetanovou omáčkou s chutí papriky a nadýchané mandlové knedlíky – to je to, co bude lahodit Vašemu mlsnému jazíčku.


Suroviny:

  • 800 g Vepřové kýty 
  • 500 ml studené vody 
  • 3 ks Cibule 
  • 5 PL lžíc Olivového oleje 
  • 20 g másla 
  • 250 g cibule 
  • 15 g Sladké papriky 
  • 200 ml smetany na šlehání * nebo vaření 
  • Sůl 
  • Pepř bílý

Postup:

Vepřovou kýtu odblaňte a nakrájejte na 4 plátky nebo nakrájejte na nudličky.

Osolené a opepřené maso orestujte v hrnci na rozpáleném oleji do zlatova. Orestované maso vyjměte a dejte zatím stranou.

Na výpeku orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Nebojte se dát větší množství cibule. Přidejte sladkou papriku a za stálého míchání lehce nechte zpěnit. Dejte pozor, aby se paprika nepřipálila, jinak zhořkne.  

Zalijte studenou vodou a přiveďte k varu a vařte přibližně 5 minut. Uvařenou cibuli rozmixujte dohladka pomocí ponorného mixéru. Do omáčky vložte opečené maso a přilijte šťávu, kterou pustilo. Hrnec opět zakryjte poklicí a maso vařte přibližně 10 minut. 

Odkryjte poklici, do hrnce přilijte smetanu a krátce za občasného promíchání povařte do zhoustnutí. Podle chuti osolte a opepřete. Do omáčky vložte na zjemnění máslo, ale už nevařte. Hotovou omáčku podávejte se svou oblíbenou přílohou. Hodit se budou například Mandlové knedlíky

TIP: Omáčku můžete přihustit v trošce vody rozmíchaným Psyllium (2 ČL) a nechte provařit.


Předchozí článekMandlový „houskový“ knedlík
Další článekBrynzové krekry

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno