Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 10 min
Množství: 2 porce
Obtížnost: snadné

Máte rádi hlavní chody nasladko? Potom tu máme jednu českou klasiku v netradičním podání. Na dýňových šiškách s mákem si pochutnáte možná víc než na bramborových šiškách.


Suroviny:

  • 1 vejce
  • 50 g kokosové mouky
  • 200g ricotta
  • 150 g dýňového pyré
  • špetka soli
  • sádlo na smažení

NA POSYP:

  • mletý mák
  • 100 g másla
  • povolené sladidlo(nemusí být)

Postup:

V míse smícháme  dýňové pyré s vejcem a ricottou do hladkého krému. Přidáme sůl a zapracujeme kokosovou mouku.

Vytvarujeme šišky, které necháme pár minut odpočinout. Smažíme pozvolna na sádle.

Servírujeme posypané mletým mákem a přelité máslem

- oblíbená firma -

2 KOMENTÁŘE

  1. Dobrý večer,
    Kokosová mouka je zde použita proto, že hodně saje.
    Jestli chcete použít mandlovou, tak bych jí v tomto případě s kokosovou alespoň nakombinovala v poměru 2:1 .
    Dejte vědět, jestli se zadařilo 🙂

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno