Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 50 min
Množství: 30 cm

Pizza? A proč ne. Místo mouky použijeme květák a budete překvapeni jak chutný může být i tomto podání.


Suroviny:

 TĚSTO :

  • 1 menší květák
  • 3 ks vejce
  • 150 g strouhané goudy
  • 1 PL psyllia
  • 2 PL lněné mouky
  • sůl
  • pár kapek olivového oleje

NÁPLŇ:

  • sugo nebo domácí protlak
  • 1 ks mozzarella
  • 4-6 ks žampionů
  • 100 g šunky
  • 100 g carpaccio
  • sušená bazalka
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • pár kapek olivového olej

Postup:

Nejprve si květák opláchneme, rozebereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody na 10 minut.

Vodu slijeme a květák rozmačkáme nebo rozmixujeme (kousky nevadí). Necháme vystydnout.

Přidáme vajíčka, strouhanou goudu, psyllium a lněnou mouku.

Celou směs dáme na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně ji rozetřeme. Pokapeme olivovým olejem a dáme péct na 200°C asi 30 minut. (dozlatova).

Poté těsto potřeme sugem, přidáme na plátky nakrájenou mozzarellu a kousky šunky a carpaccia. Na konec poklademe plátky žampionů, posypeme sušenou bazalkou a strouhaným parmazánem.

Na závěr pár kapek olivového oleje a dáme zpět na deset minut do trouby. Dopékáme podle sebe, jak máme rádi. …dokřupava 🙂

Recept na omáčku Sugo
Předchozí článekPlněné knedlíky uzeným masem s kysaným zelím
Další článekPlec na smetaně a mangoldové farfalle

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno