Pizza? A proč ne. Místo mouky použijeme květák a budete překvapeni jak chutný může být i tomto podání.
Suroviny:
TĚSTO :
- 1 menší květák
- 3 ks vejce
- 150 g strouhané goudy
- 1 PL psyllia
- 2 PL lněné mouky
- sůl
- pár kapek olivového oleje
NÁPLŇ:
- sugo nebo domácí protlak
- 1 ks mozzarella
- 4-6 ks žampionů
- 100 g šunky
- 100 g carpaccio
- sušená bazalka
- 100 g strouhaného parmazánu
- pár kapek olivového olej
Postup:
Nejprve si květák opláchneme, rozebereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody na 10 minut.
Vodu slijeme a květák rozmačkáme nebo rozmixujeme (kousky nevadí). Necháme vystydnout.
Přidáme vajíčka, strouhanou goudu, psyllium a lněnou mouku.
Celou směs dáme na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně ji rozetřeme. Pokapeme olivovým olejem a dáme péct na 200°C asi 30 minut. (dozlatova).
Poté těsto potřeme sugem, přidáme na plátky nakrájenou mozzarellu a kousky šunky a carpaccia. Na konec poklademe plátky žampionů, posypeme sušenou bazalkou a strouhaným parmazánem.
Na závěr pár kapek olivového oleje a dáme zpět na deset minut do trouby. Dopékáme podle sebe, jak máme rádi. …dokřupava 🙂