I z jednoduchých ingrediencí se dá připravit večeře, po které se budeme olizovat?
Suroviny:
- 2 ks kuřecích prsou
- 100 g anglické slaniny
- sůl
- pepř
- 2 PL másla
- 200 g čerstvý baby špenát
- 2 stroužky česneku
- 0,6 kg loupané dužiny dýně hokkaidó
- 2 větší cibule
- 3 snítky tymiánu
- 1 hrst hladkolisté petržele
- 5 lžic olivového oleje
- 1 limetka
Postup:
Očištěná kuřecí prsa opepříme a zabalíme do anglické slaniny. Anglická slanina je sama o sobě dostatečně slaná, tak raději prsa nesolíme. Položíme do zapékací misky nebo na malý pekáček tak,, aby spoj anglické byl dole pod masem. Přidáme 2 PL másla, zastříkneme vodou a pečeme v troubě 20 minut při teplotě 175°C spolu s přílohou. A jako přílohu použijeme dýni hokaido.
Cibuli nakrájíme na jemné měsíčky a pomalu smažíme na olivovém oleji dozlatova. Přendáme ji na talíř vyložený kuchyňským ubrouskem, který odsaje přebytečný tuk.
Dýni nakrájíme na měsíčky silné 1 cm a dlouhé 8 cm. Vložíme je do velké mísy, osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce olivového oleje, tymián a promícháme. V jedné vrstvě rozložíme na plech a vložíme do rozehřáté trouby na 20 minut.
Mezitím si připravíme špenát, který stačí orestovat na pánvi spolu s prolisovaným česnekem a následně osolime. V misce metličkou vyšleháme limetkovou šťávu a zbytek olivového oleje. Přidáme nasekanou hladkolistou petržel, osolíme, opepříme a promícháme. Při servírování pokapeme dresinkem a posypeme smaženou cibulkou.