Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 20 min
Množství: 2 porcí

I z jednoduchých ingrediencí se dá připravit večeře, po které se budeme olizovat?


Suroviny:

  • 2 ks kuřecích prsou
  • 100 g anglické slaniny
  • sůl
  • pepř
  • 2 PL másla
  • 200 g čerstvý baby špenát
  • 2 stroužky česneku
  • 0,6 kg loupané dužiny dýně hokkaidó
  • 2 větší cibule
  • 3 snítky tymiánu
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 limetka

Postup:

 Očištěná kuřecí prsa opepříme a zabalíme do anglické slaniny. Anglická slanina je sama o sobě dostatečně slaná, tak raději prsa nesolíme. Položíme do zapékací misky nebo na malý pekáček tak,, aby spoj anglické byl dole pod masem. Přidáme 2 PL másla, zastříkneme vodou a pečeme v troubě 20 minut při teplotě 175°C spolu s přílohou. A jako přílohu použijeme dýni hokaido.

Cibuli nakrájíme na jemné měsíčky a pomalu smažíme na olivovém oleji dozlatova. Přendáme ji na talíř vyložený kuchyňským ubrouskem, který odsaje přebytečný tuk. 

Dýni nakrájíme na měsíčky silné 1 cm a dlouhé 8 cm. Vložíme je do velké mísy, osolíme, opepříme, přidáme 2 lžíce olivového oleje, tymián a promícháme. V jedné vrstvě rozložíme na plech a vložíme do rozehřáté trouby na 20 minut. 

Mezitím si připravíme špenát, který stačí orestovat na pánvi spolu s prolisovaným česnekem a následně osolime. V misce metličkou vyšleháme limetkovou šťávu a zbytek olivového oleje. Přidáme nasekanou hladkolistou petržel, osolíme, opepříme a promícháme. Při servírování pokapeme dresinkem a posypeme smaženou cibulkou.

Předchozí článekZapečená brokolice
Další článekTvarohové knedlíčky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno