Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 5 min
Množství: 2 porce
Obtížnost: snadné

Houbařská sezona je sice jen část roku, ale hlíva ústřičná naštěstí je k dispozici po celý rok, a tak si tuto vegetariánskou lahůdku můžete dopřát kdykoliv.


Suroviny:

  • 500 g hlívy
  • 1 šalotka
  • 2 PL sójové omáčky
  • 1 PL worcester omáčky
  • 1 dc vinného octa
  • pár kapek citronové šťávy
  • 4 ks sušených rajčat
  • sůl
  • pepř
  • hrst sezamových semínek
  • oříšek másla
  • rukola
  • mrkev
  • ( může být mix jakékoliv listové zeleniny)
  • kapka olivového oleje, soli a pár kapek citronu na dochucení listu salátu

Postup:

Očištěnou hlívu si natrháme na „proužky“, kdo nemá chuť, může krájet na menší části nožem. Zvolna je orestujeme na oříšku másla, přidáme najemno nakrájenou šalotku a drcená rajčata. Dusíme než hlíva nezměkne, cca 10 minut. 

Takto hotovou směs dochutíme solí, pepřem, sojovou a worcesterovou omáčkou, citronovou šťávou, vinným octem. Orestujeme minutku.

Podáváme se salátem ochuceným pouze olivovým olejem, solí a pár kapek citronové šťávy.

Posypeme sezamovými semínky

Předchozí článekSametová kedlubna s mrkví
Další článekKvětákový kuskus s masem ze selátka a žampiony

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno