Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 5 min
Množství: 2 porce
Obtížnost: snadné
Houbařská sezona je sice jen část roku, ale hlíva ústřičná naštěstí je k dispozici po celý rok, a tak si tuto vegetariánskou lahůdku můžete dopřát kdykoliv.
Suroviny:
- 500 g hlívy
- 1 šalotka
- 2 PL sójové omáčky
- 1 PL worcester omáčky
- 1 dc vinného octa
- pár kapek citronové šťávy
- 4 ks sušených rajčat
- sůl
- pepř
- hrst sezamových semínek
- oříšek másla
- rukola
- mrkev
- ( může být mix jakékoliv listové zeleniny)
- kapka olivového oleje, soli a pár kapek citronu na dochucení listu salátu
Postup:
Očištěnou hlívu si natrháme na „proužky“, kdo nemá chuť, může krájet na menší části nožem. Zvolna je orestujeme na oříšku másla, přidáme najemno nakrájenou šalotku a drcená rajčata. Dusíme než hlíva nezměkne, cca 10 minut.
Takto hotovou směs dochutíme solí, pepřem, sojovou a worcesterovou omáčkou, citronovou šťávou, vinným octem. Orestujeme minutku.
Podáváme se salátem ochuceným pouze olivovým olejem, solí a pár kapek citronové šťávy.
Posypeme sezamovými semínky