Čas přípravy: 10 min

Čas vaření: 45 min

Množství: 1 bochník

Světlý chléb Low Carb je strukturou hodně podobný toastovému chlebu.


Suroviny:

  • 2 hrnky mandlové mouky
  • 2 ČL prášku do pečiva 
  • 0,5 ČL xanthanové gumy
  • 0,5 ČL soli
  • 5 ks vajec
  • 2 bílky
  • 2 PL olivového oleje
  • 1/2 hrnku zakysané smetany

Postup:

Všechny ingredience mají mít pokojovou teplotu, než začneme, proto je nejprve vyjmeme z lednice a necháme alespoň 30 minut uležet. Vejce můžete vložit do misky s teplou vodou, pokud potřebujete proces urychlit.

Předehřejte troubu na 180°C. Formu vyložíme pečicím papírem.

Smícháme všechny suché ingredience – mandlovou mouku, prášek do pečiva, xanthanovou gum, sůl. Smícháme vejce, bílky, olivový olej a zakysanou smetanu. Šleháme metličkou, dokud se vše dobře nespojí.

Suché ingredience s mokrými ingrediencemi smícháme a nalijeme do pečící formy vyložené pečicím papírem.

Pečeme po dobu 45-50 minut, dokud nebude zlatavá kůrka na chlebu. Po upečení necháme 5 minut vychladnout a poté vyklopíme na chladicí mřížku a necháme chléb úplně vychladnout.


Výživové údaje*na 1 porci
Energie110 kcal
Bílkoviny5 g
Sacharidy 3 g
Tuky9 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno