Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 45 min
Množství: 1 bochník
Světlý chléb Low Carb je strukturou hodně podobný toastovému chlebu.
Suroviny:
- 2 hrnky mandlové mouky
- 2 ČL prášku do pečiva
- 0,5 ČL xanthanové gumy
- 0,5 ČL soli
- 5 ks vajec
- 2 bílky
- 2 PL olivového oleje
- 1/2 hrnku zakysané smetany
Postup:
Všechny ingredience mají mít pokojovou teplotu, než začneme, proto je nejprve vyjmeme z lednice a necháme alespoň 30 minut uležet. Vejce můžete vložit do misky s teplou vodou, pokud potřebujete proces urychlit.
Předehřejte troubu na 180°C. Formu vyložíme pečicím papírem.
Smícháme všechny suché ingredience – mandlovou mouku, prášek do pečiva, xanthanovou gum, sůl. Smícháme vejce, bílky, olivový olej a zakysanou smetanu. Šleháme metličkou, dokud se vše dobře nespojí.
Suché ingredience s mokrými ingrediencemi smícháme a nalijeme do pečící formy vyložené pečicím papírem.
Pečeme po dobu 45-50 minut, dokud nebude zlatavá kůrka na chlebu. Po upečení necháme 5 minut vychladnout a poté vyklopíme na chladicí mřížku a necháme chléb úplně vychladnout.
Výživové údaje* | na 1 porci |
---|---|
Energie | 110 kcal |
Bílkoviny | 5 g |
Sacharidy | 3 g |
Tuky | 9 g |
*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.