Čas přípravy: 20 min
Čas vaření: 45 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné

 Připravte si chutný a výjimečné Francouzské kedlubny. Jejich původ ze země gastronomii zaslíbené je deklarován už v názvu. 


Suroviny:

  • 4 větší kedlubny
  • 2 menší cukety
  • 1 lilek
  • 2 cibule
  • 1kg kuřecích prsních řízků 
  • sůl
  • pepř
  • čerstvé bylinky
  • oblíbené koření
  • trocha olivového oleje
  • parmazán

Zálivka:

  • 4 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 PL plnotučné hořčice

Postup:

Maso si očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které nemusíme  ani naklepat. Osolíme, opepříme a použijeme své oblíbené koření.

Kedlubny zbavíme slupky a nakrájíme na kolečka. Cuketu, lilek a cibuli nakrájíme na kolečka též. A teď už jen vrstvíme. 

Pekáček si vymažeme olivovým olejem. Na dno poklademe vrstvu nakrájené kedlubny, zlehka osolíme, přidáme zbylou na kolečka nakrájenou zeleninu po vrstvách a nezapomeňte jí též zlehka osolit. Poté přidejte vrstvu masa. Když Vám zelenina a místo zbyde, můžete pokračovat ve vrstvení. 

Zálivku si smícháme v misce, a přelijeme směs masa a zeleniny. Zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dáme péct do předem předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 45 minut.

Předchozí článekKuřecí řízek naruby a cuketové kroužky
Další článekPečená červená řepa s kozím sýrem

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno