Připravte si chutný a výjimečné Francouzské kedlubny. Jejich původ ze země gastronomii zaslíbené je deklarován už v názvu.
Suroviny:
- 4 větší kedlubny
- 2 menší cukety
- 1 lilek
- 2 cibule
- 1kg kuřecích prsních řízků
- sůl
- pepř
- čerstvé bylinky
- oblíbené koření
- trocha olivového oleje
- parmazán
Zálivka:
- 4 vejce
- sůl
- pepř
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 PL plnotučné hořčice
Postup:
Maso si očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které nemusíme ani naklepat. Osolíme, opepříme a použijeme své oblíbené koření.
Kedlubny zbavíme slupky a nakrájíme na kolečka. Cuketu, lilek a cibuli nakrájíme na kolečka též. A teď už jen vrstvíme.
Pekáček si vymažeme olivovým olejem. Na dno poklademe vrstvu nakrájené kedlubny, zlehka osolíme, přidáme zbylou na kolečka nakrájenou zeleninu po vrstvách a nezapomeňte jí též zlehka osolit. Poté přidejte vrstvu masa. Když Vám zelenina a místo zbyde, můžete pokračovat ve vrstvení.
Zálivku si smícháme v misce, a přelijeme směs masa a zeleniny. Zasypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dáme péct do předem předehřáté trouby na 180 stupňů asi na 45 minut.