Hovězí maso s brokolicí a žampiony
Hovězí maso s brokolicí a žampiony

Čas přípravy: 15 min

Čas vaření: 20 min

Množství: 2 porce

Základem tradičního asijského receptu je kvalitní hovězího maso, nejlépe steakové. Místo klasické sojové omáčky můžeme použít omáčku Tamari a nebo kokosovou amino omáčku, která náhradou sojovky a má výbornou chuť.


Suroviny:

  • 500 g svíčkové, roštěnce nebo masa na steaky
  • 200 g žampionů
  • 2 hlava brokolice
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ČL nastrouhaného zázvoru
  • Ghee nebo tuk na vaření dle vašeho výběru
  • 2 PL másla
  • 1ČL drceného kmínu

Marináda:

  • 2 PL omáčky Tamari
  • 1/2 ČL hrubé mořské soli
  • 1 PL sezamového oleje
  • 1/4 ČL černého pepře
  • 1/4 ČL jedlé sody

Postup:

Maso zbavíme očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme, přidáme marinádu a promícháme. Necháme nějaký čas marinovat a zatím si připravíme ostatní věci.

Na pánvi rozpálíme tuk, přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný nebo nadrobno nakrájený česnek.
Necháme asi 10 vteřin rozvonět. Stáhneme teplotu a přidáme maso a několik minut restujeme ze všech stran.

Žampiony nakrájíme na plátky a osmažíme na másle. Růžičky brokolice vložíme do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby, osolíme a přidáme 2 polévkové lžíce vody. Přikryjeme potravinářskou folií a v mikrovlnce vaříme 2 minuty. Brokolice by měla být měkká a na skusu křupnout. Případně ještě dovaříme.

Do pánve k masu přidáme žampiony a vařenou brokolici. Vše promícháme a 3 minutky orestujeme.


Výživové údaje*na 1 porci
Energie363 kcal
Bílkoviny45,6 g
Sacharidy 10,8 g
Tuky14,1 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno