Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 20 min
Množství: 2 porce
Základem tradičního asijského receptu je kvalitní hovězího maso, nejlépe steakové. Místo klasické sojové omáčky můžeme použít omáčku Tamari a nebo kokosovou amino omáčku, která náhradou sojovky a má výbornou chuť.
Suroviny:
- 500 g svíčkové, roštěnce nebo masa na steaky
- 200 g žampionů
- 2 hlava brokolice
- 2 stroužky česneku
- 2 ČL nastrouhaného zázvoru
- Ghee nebo tuk na vaření dle vašeho výběru
- 2 PL másla
- 1ČL drceného kmínu
Marináda:
- 2 PL omáčky Tamari
- 1/2 ČL hrubé mořské soli
- 1 PL sezamového oleje
- 1/4 ČL černého pepře
- 1/4 ČL jedlé sody
Postup:
Maso zbavíme očistíme a nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme, přidáme marinádu a promícháme. Necháme nějaký čas marinovat a zatím si připravíme ostatní věci.
Na pánvi rozpálíme tuk, přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný nebo nadrobno nakrájený česnek.
Necháme asi 10 vteřin rozvonět. Stáhneme teplotu a přidáme maso a několik minut restujeme ze všech stran.
Žampiony nakrájíme na plátky a osmažíme na másle. Růžičky brokolice vložíme do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby, osolíme a přidáme 2 polévkové lžíce vody. Přikryjeme potravinářskou folií a v mikrovlnce vaříme 2 minuty. Brokolice by měla být měkká a na skusu křupnout. Případně ještě dovaříme.
Do pánve k masu přidáme žampiony a vařenou brokolici. Vše promícháme a 3 minutky orestujeme.
Výživové údaje* | na 1 porci |
---|---|
Energie | 363 kcal |
Bílkoviny | 45,6 g |
Sacharidy | 10,8 g |
Tuky | 14,1 g |
*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.