Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 50 min
Množství: 4 menší bulky
Obtížnost: jednoduché

Bulky mají příjemnou, křupavou kůrku s měkkým a vlhkým středem. Vychutnejte si je ještě teplé, přímo z trouby, nebo zmrazte, rozmrazte a toastujte, vhodné ke všem druhům hambugerům…


Suroviny:

  • 120g mandlové mouky
  • 80g lněné semínko mouka
  • 12g prášek do pečiva
  • 40g psyllium
  • 2 lžičky mořské soli
  • 250 ml horké vody
  • 3 lžičky octa
  • 4ks vaječné bílky (žloutky můžete použít na výrobu Domácí lahodné majonézy)
  • sezamová semínka nebo mák celý
  • pepř

Postup:

Smíchejte suché ingredience ve velké misce. Ohřejte vodu.

K suchým ingrediencím přidejte ocet a vaječné bílky, které můžete vymíchat v tuhý sníh. Vše dobře zamíchejte a přidávejte vodu podle potřeby. Míchejte ručním mixérem po dobu asi 30 sekund. Těsto by svojí konzistencí nemělo být tuhé. Těsto nechte chvíli odpočinout a ono díky psyllium ztuhne. 

Předehřejte troubu na 175° C.

Navlhčete ruce trochou olivového oleje a tvarujte těsto do 4 samostatných roliček. Umístěte na mastný plech. Posypte sezamovými semínky. 

Pečte 50–60 minut, v závislosti na velikosti bulek. Hotovo jest, když uslyšíte dutý zvuk, při zaklepání na spodní stranu bulek.


Předchozí článekFrancouzské Ratatoille
Další článekDomácí lahodná majonéza

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno