Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 50 min
Množství: 4 menší bulky
Obtížnost: jednoduché

Bulky mají příjemnou, křupavou kůrku s měkkým a vlhkým středem. Vychutnejte si je ještě teplé, přímo z trouby, nebo zmrazte, rozmrazte a toastujte, vhodné ke všem druhům hambugerům…


Suroviny:

  • 120g mandlové mouky
  • 80g lněné semínko mouka
  • 12g prášek do pečiva
  • 40g psyllium
  • 2 lžičky mořské soli
  • 250 ml horké vody
  • 3 lžičky octa
  • 4ks vaječné bílky (žloutky můžete použít na výrobu Domácí lahodné majonézy)
  • sezamová semínka nebo mák celý
  • pepř

Postup:

Smíchejte suché ingredience ve velké misce. Ohřejte vodu.

K suchým ingrediencím přidejte ocet a vaječné bílky, které můžete vymíchat v tuhý sníh. Vše dobře zamíchejte a přidávejte vodu podle potřeby. Míchejte ručním mixérem po dobu asi 30 sekund. Těsto by svojí konzistencí nemělo být tuhé. Těsto nechte chvíli odpočinout a ono díky psyllium ztuhne. 

Předehřejte troubu na 175° C.

Navlhčete ruce trochou olivového oleje a tvarujte těsto do 4 samostatných roliček. Umístěte na mastný plech. Posypte sezamovými semínky. 

Pečte 50–60 minut, v závislosti na velikosti bulek. Hotovo jest, když uslyšíte dutý zvuk, při zaklepání na spodní stranu bulek.


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno