Bulky mají příjemnou, křupavou kůrku s měkkým a vlhkým středem. Vychutnejte si je ještě teplé, přímo z trouby, nebo zmrazte, rozmrazte a toastujte, vhodné ke všem druhům hambugerům…
Suroviny:
- 120g mandlové mouky
- 80g lněné semínko mouka
- 12g prášek do pečiva
- 40g psyllium
- 2 lžičky mořské soli
- 250 ml horké vody
- 3 lžičky octa
- 4ks vaječné bílky (žloutky můžete použít na výrobu Domácí lahodné majonézy)
- sezamová semínka nebo mák celý
- pepř
Postup:
Smíchejte suché ingredience ve velké misce. Ohřejte vodu.
K suchým ingrediencím přidejte ocet a vaječné bílky, které můžete vymíchat v tuhý sníh. Vše dobře zamíchejte a přidávejte vodu podle potřeby. Míchejte ručním mixérem po dobu asi 30 sekund. Těsto by svojí konzistencí nemělo být tuhé. Těsto nechte chvíli odpočinout a ono díky psyllium ztuhne.
Předehřejte troubu na 175° C.
Navlhčete ruce trochou olivového oleje a tvarujte těsto do 4 samostatných roliček. Umístěte na mastný plech. Posypte sezamovými semínky.
Pečte 50–60 minut, v závislosti na velikosti bulek. Hotovo jest, když uslyšíte dutý zvuk, při zaklepání na spodní stranu bulek.