Čas přípravy: 40 min
Čas zachlazení: 4 hod
Množství: 12 porcí

Tento cheesecake dezert je provokativní a sexy. Prostě čokoládová nevinnost. Lahodá chuť smetany, vůně máty a čerstvých jahod spolu s hořkostí čokolády, to jsou jen čtyři schůdky do nebe.


Suroviny:

KORPUS

  • 3/4 šálku pekanové mouky
  • 3 PL povoleného cukru
  • špetka soli
  • 2 PL másla

KRÉM

  • 400 g smetanového sýra
  • 1/2 šálku povoleného cukru
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu
  • 1/3 šálku smetany na šlehání
  • hrst čerstvé máty
  • kůra z limetky
  • čerstvé jahody

ČOKOLÁDA

  • 200 g čokolády bez cukru
  • 2 PL másla

Postup:

V misce smícháme pekanovou mouku, sladidlo a sůl. Přimícháme rozpuštěné máslo a vypracujeme na těsto.

Směs rozdělíme do 12 muffinových papírových vložek a pevně namačkáme na dno, ale umístíme je do zásobníku na muffiny, aby si udržely svůj tvar.

Ve velké misce vyšleháme smetanový sýr, sladidlo a vanilku do hladka.  Vmícháme smetanu, kůru z limetky, na jemno nasekanou mátu a kostičky nakrájených jahod.

Naplníme košíčky s těstem až po vrch a uhladíme. Z této dávky mě vyšlo 12 košíčků. Umístíme do ledničky, dokud neztuhne, přibližně 4 hodiny nebo až přes noc. Po vytuhnutí můžeme vyjmout z papírových košíčků. Necháme v lednici.

Ve vodní lázni vody rozpustíme čokoládu a máslo. Odstraníme čokoládu z tepla a po jednom obalujeme zmrazené cheescake. Zbytek udržujte zmrzlý. 

Uchováváme v mrazáku, dokud nebudeme podávat. 

Předchozí článekKokosový chlebík s borůvkami
Další článekZapečené palačinky s tvarohem

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno