Tento cheesecake dezert je provokativní a sexy. Prostě čokoládová nevinnost. Lahodá chuť smetany, vůně máty a čerstvých jahod spolu s hořkostí čokolády, to jsou jen čtyři schůdky do nebe.
Suroviny:
KORPUS
- 3/4 šálku pekanové mouky
- 3 PL povoleného cukru
- špetka soli
- 2 PL másla
KRÉM
- 400 g smetanového sýra
- 1/2 šálku povoleného cukru
- 1/2 ČL vanilkového extraktu
- 1/3 šálku smetany na šlehání
- hrst čerstvé máty
- kůra z limetky
- čerstvé jahody
ČOKOLÁDA
- 200 g čokolády bez cukru
- 2 PL másla
Postup:
V misce smícháme pekanovou mouku, sladidlo a sůl. Přimícháme rozpuštěné máslo a vypracujeme na těsto.
Směs rozdělíme do 12 muffinových papírových vložek a pevně namačkáme na dno, ale umístíme je do zásobníku na muffiny, aby si udržely svůj tvar.
Ve velké misce vyšleháme smetanový sýr, sladidlo a vanilku do hladka. Vmícháme smetanu, kůru z limetky, na jemno nasekanou mátu a kostičky nakrájených jahod.
Naplníme košíčky s těstem až po vrch a uhladíme. Z této dávky mě vyšlo 12 košíčků. Umístíme do ledničky, dokud neztuhne, přibližně 4 hodiny nebo až přes noc. Po vytuhnutí můžeme vyjmout z papírových košíčků. Necháme v lednici.
Ve vodní lázni vody rozpustíme čokoládu a máslo. Odstraníme čokoládu z tepla a po jednom obalujeme zmrazené cheescake. Zbytek udržujte zmrzlý.
Uchováváme v mrazáku, dokud nebudeme podávat.