Dort Piňa Colada
Dort Piňa Colada

Čas přípravy: 25 min

Čas vaření: 60 min

Množství:  1 dort

Míchaný nápoj Piňa Colada má dvě základní varianty. Málokdo tuší, že druhá varianta – smetanová – dala také impuls ke vzniku stejnojmennému dortu.


Suroviny:

Korpus:

  • 6 vajec odděleně
  • 80 g xylitol
  • 80 g mandlove mouky
  • 40 g líškooříškové mouky
  • Vanilka
  • 20 g syrovátkový protein
  • 30 g oleje

Želé disk:

  • 300 ml provařeného a rozmixovaného ananasu
  • 1 PL xylitol
  • 3 g agaru

Krém:

  • 350 ml smetany ke šlehání
  • Plechovka koko mléka (tuhá část)
  • 500 g mascarponne
  • Xylitol
  • Šťáva z 1 citronu
  • Na ozdobu usušené květy z ananasu, pusinky, kokos

Postup:

Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků a sladidla vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s vanilkou.

Stěrkou opatrně vmícháme žloutky k našlehaným bílkům…

Prosejeme všechny suché přísady a zapracujeme je do těsta. Na konec lehce vmícháme olej.

Pečeme na 175°C asi 20 minut a pak stáhneme teplotu na 150°C a pečeme ještě dalších 25 minut …

Na krém si vyšleháme vše dohromady na nižší otáčky, na závěr to ohulíme.

Želé disk připravíme dle návodu na sáčku agaru a nebo můžeme použít disk z ananasu.

Květy jsou z ananasu, který zbavíme slupky a nakrájíme jej i se středem na velmi tenké plátky. Ty poklademe na papír a pečeme na 100°C dost dlouho …


Dort Piňa Colada
Dort Piňa Colada

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno