Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 3 hod
Množství: 6 porcí

Klasická hovězí polévka s vařenou kořenovou zeleninou.


Suroviny:

  • morková kost(nemusí být)
  • hrudní kost a kousek hovězího předního
  • 1 menší cibule
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 1 snítka libečku
  • sůl

Postup:

Je zcela jednoduchý recept. Suroviny dáme do kastrolu (cibuli neloupu, jelikož mám svou ze zahrádky a nechávám slupku kvůli tmavší barvě vývaru), zalijeme studenou vodou a vaříme (táhneme vývar na menší teplotu) do změknutí masa.

Poté polévku přecedíme a přidáme vývar ze zeleniny. Tu jme uvařili do měkka zvlášt, přecedili a zachladili studenou vodou. Kdo má rád zeleninu syrovou, tak nemusí vůbec vařit. Na talíř přidáme nudle (ty už není třeba vařit) a zalijeme teplým vývarem se zeleninou.

Nudle do polévky
Předchozí článekRicottové bagetky
Další článekPlněné knedlíky uzeným masem s kysaným zelím

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno