Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 3 hod
Množství: 6 porcí
Klasická hovězí polévka s vařenou kořenovou zeleninou.
Suroviny:
- morková kost(nemusí být)
- hrudní kost a kousek hovězího předního
- 1 menší cibule
- 1 bobkový list
- 5 kuliček černého pepře
- 5 kuliček nového koření
- 1 snítka libečku
- sůl
Postup:
Je zcela jednoduchý recept. Suroviny dáme do kastrolu (cibuli neloupu, jelikož mám svou ze zahrádky a nechávám slupku kvůli tmavší barvě vývaru), zalijeme studenou vodou a vaříme (táhneme vývar na menší teplotu) do změknutí masa.
Poté polévku přecedíme a přidáme vývar ze zeleniny. Tu jme uvařili do měkka zvlášt, přecedili a zachladili studenou vodou. Kdo má rád zeleninu syrovou, tak nemusí vůbec vařit. Na talíř přidáme nudle (ty už není třeba vařit) a zalijeme teplým vývarem se zeleninou.