Při hledání na americkém webu jsem objevila jeden recept, jako náhrada těstovin bez mouky. Jejich příprava je navíc velmi jednoduchá a rychlá, proto nestrávíte v kuchyni zbytečně moc času. Těstoviny jsou vláčná a díky smetaně jemné, tak že si je určitě brzy zamilujete.
Suroviny:
- 6 ks Vajce
- 1 ks Mozzarella bez nálevu
- 3 PL Psyllium
- 3 PL Smetany na vaření
- Sůl
Postup:
Pomocí ponorného mixéru vypracujeme do hladkého řídkého těsta vejce, smetanu, nastrouhanou mozzarellu, psyllium a sůl.
Připravené těsto vylijeme na 2 plechy vyložené pečicím papírem a rozetřeme na co nejtenčí placky.
Plechy s těstem vložíme do předem vyhřáté trouby na 170°C a pečte 8-10 minut.
Upečené placky otočíme na stole papírem nahoru, který sloupneme. Ještě teplé placky smotáme do ruličky a pomocí ostrého nože je nakrájíme na tenké nudličky.
Těstoviny lze uchovávat v lednici několik dní nebo v mrazáku několik měsíců. Před použitím je stačí krátce ohřát na pánvi nebo v mikrovlnné troubě.
Náš TIP: Těsto těstovin můžete obarvit různými surovina, jako je třeba špenát, sušená rajčata, kurkuma, paprika, chilli ….
Necháte li plech s těstem o 2 minuty déle v troubě, bude více upečen a poté si můžete upečenou placku nakrájet na silnější pásky 6 cm. Poskládat na sebe a nakrájet na tenké nudle. Tím vytvoříte parádní polévkovou vložku podobné vlasovým nudlím.