Těstoviny s mozzarellou
Čas přípravy: 2 min
Čas vaření: 18 min
Množství: 2 porce
Obtížnost: snadné

Při hledání na americkém webu jsem objevila jeden recept, jako náhrada těstovin bez mouky. Jejich příprava je navíc velmi jednoduchá a rychlá, proto nestrávíte v kuchyni zbytečně moc času. Těstoviny jsou vláčná a díky smetaně jemné, tak že si je určitě brzy zamilujete.


Suroviny:

  • 6 ks Vajce
  • 1 ks Mozzarella bez nálevu 
  • 3 PL Psyllium  
  • 3 PL Smetany na vaření
  • Sůl

Postup:

Pomocí ponorného mixéru vypracujeme do hladkého řídkého těsta vejce, smetanu, nastrouhanou mozzarellu, psyllium a sůl.

Připravené těsto vylijeme na 2 plechy vyložené pečicím papírem a rozetřeme na co nejtenčí placky.

Plechy s těstem vložíme do předem vyhřáté trouby na 170°C a pečte 8-10 minut.

Upečené placky otočíme na stole papírem nahoru, který sloupneme. Ještě teplé placky smotáme do ruličky a pomocí ostrého nože je nakrájíme na tenké nudličky. 

Těstoviny lze uchovávat v lednici několik dní nebo v mrazáku několik měsíců. Před použitím je stačí krátce ohřát na pánvi nebo v mikrovlnné troubě. 

Náš TIP: Těsto těstovin můžete obarvit různými surovina, jako je třeba špenát, sušená rajčata, kurkuma, paprika, chilli ….

Necháte li plech s těstem o 2 minuty déle v troubě, bude více upečen a poté si můžete upečenou placku nakrájet na silnější pásky 6 cm. Poskládat na sebe a nakrájet na tenké nudle. Tím vytvoříte parádní polévkovou vložku podobné vlasovým nudlím.


Předchozí článekSteak Rib eye z irského hovězího masa s hlívou na smetaně
Další článekBagely

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno