Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 10 min
Množství: 6-8 lívanců

Lívance z dýně, jsou velmi chutné a jednoduchý na přípravu. V pohodě ho zvládnete ráno na snídani. A věřte, že s takovou baštou bude celý den chutnější.


Suroviny:

  • 1 šálek mandlové mouky
  • 4 ks Vejce
  • 1/2 šálku Dýňové pyré
  • 1/2 ČL Mletá ​​skořice
  • 1 ČL Prášek do pečiva
  • 2 ČL Xylitol
  • 2 PL Kokosový olej
  • Máslo na polevu

Postup:

Ve středně velké misce smíchejte mandlovou mouku, vejce, dýňové pyré, skořici, prášek do pečiva a Xylitol a důkladně promíchejte. Kdyby bylo těsto řídké, můžete přidat 1 ČL Psyllium. Dobře promíchejte a nechte několik minut odstát.

Střední teplotou rozpalte lžičku kokosového oleje na pánvi. Vložte vrchovatou lžíci těsta. S těstem si pomocí lžíce pohrajte a upravte do požadovaného tvaru. Smažte po každé straně, aby lívance  měli pěknou zlatavo hnědou barvu.

Hotové lívance konzumujte teplé polité rozpuštěným máslem. Nebo studené s jogurtem. Je jen na vás a vaší fantazii, jak a s čím lívance naservírujete na talíř.

Předchozí článekMakové bulky
Další článekPikantní dýňová polévka

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno