Lívance z dýně, jsou velmi chutné a jednoduchý na přípravu. V pohodě ho zvládnete ráno na snídani. A věřte, že s takovou baštou bude celý den chutnější.
Suroviny:
- 1 šálek mandlové mouky
- 4 ks Vejce
- 1/2 šálku Dýňové pyré
- 1/2 ČL Mletá skořice
- 1 ČL Prášek do pečiva
- 2 ČL Xylitol
- 2 PL Kokosový olej
- Máslo na polevu
Postup:
Ve středně velké misce smíchejte mandlovou mouku, vejce, dýňové pyré, skořici, prášek do pečiva a Xylitol a důkladně promíchejte. Kdyby bylo těsto řídké, můžete přidat 1 ČL Psyllium. Dobře promíchejte a nechte několik minut odstát.
Střední teplotou rozpalte lžičku kokosového oleje na pánvi. Vložte vrchovatou lžíci těsta. S těstem si pomocí lžíce pohrajte a upravte do požadovaného tvaru. Smažte po každé straně, aby lívance měli pěknou zlatavo hnědou barvu.
Hotové lívance konzumujte teplé polité rozpuštěným máslem. Nebo studené s jogurtem. Je jen na vás a vaší fantazii, jak a s čím lívance naservírujete na talíř.