Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 90 min
Množství: 4 porcí

Hovězí závitky jsou česká klasika s mnoha variacemi. Vždy však jednoduché a chutné, až se sbíhají sliny.


Suroviny:

  • 4 plátky hovězího zadního masa
  • 250 g vepřového mletého masa
  • 2-3 cibule
  • 2 kyselé okurky
  • plnotučná hořčice
  • sůl
  • pepř
  • vajíčko
  • sádlo

RESTOVANÁ ZELENINA

  • brokolice
  • květák
  • mrkev
  • máslo
  • sůl

Postup:

Maso naklepeme na tenké plátky, které z obou stran osolíme a opepříme.

Stranu masa, kterou budeme plnit, potřeme hořčicí.

V míse smícháme mleté maso s vajíčkem. Přidáme na malé kostičky nakrájené kyselé okurky. Osolíme a opepříme. Vytvoříme válečky, které položíme na kraj masa  a zabalíme do závitku.

Maso stáhneme režnou nití.

V pekáčku si rozehřejeme sádlo a připravené závitky ze všech stran orestujeme a necháme je zatáhnout. Maso na chvíli vyndáme a na výpeku orestujeme na najemno nakrájenou cibuli, kterou orestujeme do tmavší barvy. Podlijeme vodou a zpět do pekáčku vrátime závitky. Dáme péct na 200°C. Pečeme do měkka. Výpek můžeme pomocí tyčového mixéru rozmixovat do hladka.

Na přílohu si všechny suroviny nastrouháme nahrubo, osolíme a orestujeme na másle.

- oblíbená firma -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno