Hovězí závitky jsou česká klasika s mnoha variacemi. Vždy však jednoduché a chutné, až se sbíhají sliny.
Suroviny:
- 4 plátky hovězího zadního masa
- 250 g vepřového mletého masa
- 2-3 cibule
- 2 kyselé okurky
- plnotučná hořčice
- sůl
- pepř
- vajíčko
- sádlo
RESTOVANÁ ZELENINA
- brokolice
- květák
- mrkev
- máslo
- sůl
Postup:
Maso naklepeme na tenké plátky, které z obou stran osolíme a opepříme.
Stranu masa, kterou budeme plnit, potřeme hořčicí.
V míse smícháme mleté maso s vajíčkem. Přidáme na malé kostičky nakrájené kyselé okurky. Osolíme a opepříme. Vytvoříme válečky, které položíme na kraj masa a zabalíme do závitku.
Maso stáhneme režnou nití.
V pekáčku si rozehřejeme sádlo a připravené závitky ze všech stran orestujeme a necháme je zatáhnout. Maso na chvíli vyndáme a na výpeku orestujeme na najemno nakrájenou cibuli, kterou orestujeme do tmavší barvy. Podlijeme vodou a zpět do pekáčku vrátime závitky. Dáme péct na 200°C. Pečeme do měkka. Výpek můžeme pomocí tyčového mixéru rozmixovat do hladka.
Na přílohu si všechny suroviny nastrouháme nahrubo, osolíme a orestujeme na másle.