Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 30 min
Množství: 4 porce

Klobása a kombinace koření je to, co dělá tuto polévku tak báječnou


Suroviny:

  • 2 ks klobása dle chuti
  • 2 ks cibule červená
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 PL červené papriky
  • 2 ks stroužku česneku
  • sůl
  • 1 ČL sušené šalvěje
  • 1 ČL sušeného tymiánu
  • 1/4 lžičky chilli (volitelně)
  • 150 ml dýňového pyré
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 150 ml šlehačky
  • 2 PL másla

Postup:

Na velké pánvi na olivovém oleji opečeme klobásu a cibuli na střední teplotě. Když je klobása a cibule opečená (asi 10 minut), přisypeme koření, nastrouhaný česnek a promícháme spolu s dýňovým pyré a vývarem.

Nezakryté dusíme na mírném plameni po dobu 10 až 15 minut, nebo dokud polévka nezhoustne. Přilijeme šlehačku a jen lehce provaříme. Polévku zjemníme máslem. Promícháme a podáváme teplou.

Stejně jako většina polévek má i tento recept bohatší chuť následující den, kdy se všechny chutě a vůně ingrediencí rozleží a uvolní, takže vydržte do druhého dne 🙂

Předchozí článekPovedené lívance
Další článekFrittata se žampiony a špenátem

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno