Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 30 min
Množství: 4 porce
Klobása a kombinace koření je to, co dělá tuto polévku tak báječnou
Suroviny:
- 2 ks klobása dle chuti
- 2 ks cibule červená
- 2 PL olivového oleje
- 1 PL červené papriky
- 2 ks stroužku česneku
- sůl
- 1 ČL sušené šalvěje
- 1 ČL sušeného tymiánu
- 1/4 lžičky chilli (volitelně)
- 150 ml dýňového pyré
- 500 ml kuřecího vývaru
- 150 ml šlehačky
- 2 PL másla
Postup:
Na velké pánvi na olivovém oleji opečeme klobásu a cibuli na střední teplotě. Když je klobása a cibule opečená (asi 10 minut), přisypeme koření, nastrouhaný česnek a promícháme spolu s dýňovým pyré a vývarem.
Nezakryté dusíme na mírném plameni po dobu 10 až 15 minut, nebo dokud polévka nezhoustne. Přilijeme šlehačku a jen lehce provaříme. Polévku zjemníme máslem. Promícháme a podáváme teplou.
Stejně jako většina polévek má i tento recept bohatší chuť následující den, kdy se všechny chutě a vůně ingrediencí rozleží a uvolní, takže vydržte do druhého dne 🙂