Fajn alternativy pro lidi, kteří si ujíždí na hranolkách 🙂 Jsou skvělé samotné s jakýmkoliv dipem nebo jako příloha ke steaku.
Suroviny:
- 2 ks batátu (500g cca)
- 2 PL najemno nastrouhaného parmazánu
- sůl
- snítka rozmarýnu
- pár kapek olivového oleje
- 2 PL mandlové mouky
- 1 vajíčko
NA DIP :
- 3 PL zakysané smetany
- 2 utřené stroužky česneku
- hrst bylinek
- sůl
- čerstvý pepř
- pár kapek citronové šťávy
Postup:
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů .
Batáty si oloupeme a nakrájíme na menší kousky. V míse je promícháme s olejem, solí a snítkou rozmarýnu. Dáme péct na plech vyložený pečícím papírem asi na 20 minut na 200 stupňů.
Batáty rozmixujeme tyčovým mixérem do hladké směsi.
Necháme pár minut směs zchladnout. Přidáme vajíčko, parmazán, mandlovou mouku a pořádně promícháme. Solíme až na samý závěr, jelikož jsme solili batáty před pečením a parmazán je též slaný.
Takto připravenou směs jsem si dala do zdobícího sáčku a vytvořila „pusinky“, které jsem dala zpět do trouby na 15 minut na 180 stupňů , aby trochu křupaly.
Postup na dip není třeba psát. Všechny ingredience stačí smíchat 🙂