Čas přípravy: 7 min
Čas vaření: 20 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné

Recept na výbornou polévku ze zeleného chřestu. Skvěle chutná posypaná nastrouhaným parmezánem.


Suroviny:

  • 1 balení zeleného chřestu (10ks )
  • 1 šalotka
  • 2 oříšky másla
  • 500 ml drůbežího vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání 
  • sůl
  • pepř
  • parmezán
  • 1 lžíce creme fresh na ozdobu

Postup:

Zelený chřest není třeba loupat . Odřízneme pouze dřevnaté konce ( poslední 2-3 cm) a zbytek nakrájíme na menší kousky.

V hrnci rozpustíme máslo,přidáme cibulku a opékáme dozlatova . Poté přidáme chřest, který také orestujeme. Nakonec zalijeme vývarem a vaříme pod pokličkou cca 10 minut do změknutí chřestu.

Jestli chceme, vyjmeme pár kousků chřestu, nejlépe špičky, které použijeme na ozdobu a zbytek “ polévky” rozmixujeme tyčovým mixérem.

Na závěr přidáme smetanu a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Na ozdobu jsem použila parmezán, lžíci zakysané smetany a vršky zeleného chřestu …

Předchozí článekMini cake rebarbora / zahradní směs
Další článekSalát z kysaného zelí

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno