Čas přípravy: 7 min
Čas vaření: 20 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné
Recept na výbornou polévku ze zeleného chřestu. Skvěle chutná posypaná nastrouhaným parmezánem.
Suroviny:
- 1 balení zeleného chřestu (10ks )
- 1 šalotka
- 2 oříšky másla
- 500 ml drůbežího vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
- parmezán
- 1 lžíce creme fresh na ozdobu
Postup:
Zelený chřest není třeba loupat . Odřízneme pouze dřevnaté konce ( poslední 2-3 cm) a zbytek nakrájíme na menší kousky.
V hrnci rozpustíme máslo,přidáme cibulku a opékáme dozlatova . Poté přidáme chřest, který také orestujeme. Nakonec zalijeme vývarem a vaříme pod pokličkou cca 10 minut do změknutí chřestu.
Jestli chceme, vyjmeme pár kousků chřestu, nejlépe špičky, které použijeme na ozdobu a zbytek “ polévky” rozmixujeme tyčovým mixérem.
Na závěr přidáme smetanu a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Na ozdobu jsem použila parmezán, lžíci zakysané smetany a vršky zeleného chřestu …