Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 15 min
Množství: 4 porce

Dršťková polévka dokáže národ spolehlivě rozdělit na své milovníky a ty, kteří by dršťky nikdy nevzali do úst. Samotná chuť polévky je ale blízká téměř všem, a proto si ten, kdo je první nahradil hlívou, zaslouží obdiv. Nejenže se dršťkám podobá, dokáže i významně posílit imunitu a její příprava je výrazně jednodušší.


Suroviny:

  • 1 cibule
  • 1 lžíce vepřového sádla
  • 400 g hlívy ústřičné
  • 2 stroužky česneku
  • 3 PL mleté sladké papriky
  • 1 špetka chilli
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička sušené majoránky
  • 1 PL Psylium
  • Sůl
  • Pepř
  • Hrst hladkolisté petržele

Postup:

Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Hlívu opláchněte (buďte důslední, mezi lupeny se často skrývá hlína) a rozkrájejte na proužky.

V kastrolu rozpusťte sádlo a cibuli na něm osmahněte až zesklovatí. Přidejte nakrájenou hlívu a prolisovaný stroužek česneku a také krátce opečte. Stáhněte hrnec částečně z ohně, vsypte papriku a všechno koření kromě majoránky a krátce, ale důkladně orestujte v horkém tuku.

Hrnec vraťte na oheň, přilijte asi litr vody (máte-li vývar, použijte ho) a pomalu přiveďte k varu. Vařte mírným varem, až kousky hlívy změknou – bude to trvat asi 10 minut.

Psylium rozmíchejte v trošce studené vody a vlijte do polévky. Během vaření polévku ochutnejte, je možné, že bude potřebovat přisolit. Těsně před koncem varu přidejte druhý prolisovaný stroužek česneku a rozemnutou majoránku a nakrájenou hladkolistou petržel.


Předchozí článekBrokolicová polévka
Další článekZlatý sezamový chléb

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno