Nejslavnějším pokrmem, který zná celý svět, ale jen málokdo ho ochutnal z cukety a mrkve. Věřím, že tuto rychlovku si zamilujete i vy, stejně jako já.
Suroviny:
- 15 dkg anglické slaniny
- 2 stroužky česneku
- plátek másla
- 2 malé cukety
- 2 větší mrkve
- 2 žloutky
- 50 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
Postup:
Pomocí škrabky julienne nastrouháme cukety(bez vodnatého středu) a mrkve.
V hluboké pánvi si na sucho orestujeme nahrubo nakrájenou slaninu. Přidáme česnek, který si i se slupkou rozmáčkneme plochou nože. Slaninu vysmahneme dozlatova.
Když je slanina hotová, vyjmeme česnek, který už svůj úkol splnil a ovoněl slaninu.
Přidáme máslo a ”špagety” z nastrouhané mrkve a cuket a orestujeme. Když máme hotovo, osolíme.
V misce smícháme žloutky s většinou parmazánu a smetanou ke šlehání. Osolíme, opepříme.
Pánev s orestovanou zeleninou sundáme z plotny a zalijeme vaječnou směsí. Celou směs pořádně promícháme, aby se zelenina obalila vaječnou směsí. Kdyby se zdála směs suchá, podlijeme trochou vody. Ale za mě není třeba.
Zeleninové špagety servírujeme teplé, posypané strouhaným parmazánem.