Kokosáček
Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 17 min
Množství: 18 cm průměr dortu

Kokosový dort vás okouzlí nejen chutí kokosu, ale především chutí kombinace kokosu a čokolády.


Suroviny:

KORPUS:

  • 150 g mandlové mouky
  • 75 g kokosové mouky
  • 1 PL povoleného sladidla (nemusí být)
  • 2 vejce
  • 40 g povoleného másla
  • 1 PL nepraženého kakaa

KRÉM:

  • 200 g strouhaného, jemně mletého kokosu
  • 400 ml kokosového mléka
  • 45 g kokosového oleje
  • sladidlo dle vlastní potřeby
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • pár kapek rumu

POLEVA:

  • 100 g vysokoprocentní čokolády
  • ghí nebo kokosový olej dle potřeby

KULIČKY:

  • 125 g philadelphia
  • povolené sladidlo (libovolně)
  • 25 g mandlové mouky
  • 15 g kokosové mouky

NA OBALENÍ KULIČEK :

  • strouhaný kokos
  • lyofilizované maliny
  • nepražené kakao

Postup:

Všechny uvedené suroviny na korpus smícháme v robotu.

Předehřejeme troubu na 175°C.

Dortovou formu vysteleme papírem na pečení a těsto do něj rovnoměrně napěchujeme.

Pečeme dle trouby cca 17 minut.

Po upečení necháme korpus vychladnout.

Mezitím si připravíme krém a to tak,  že ve vodní lázni si rozehřejeme kokosové mléko s kokosovým olejem a přimícháme sladidlo s jemně mletým kokosem. Když se vše spojí, odstavíme.

Smetanu ke šlehání si vyšleháme do tuha a smícháme s krémem.

Na vychladlý korpus naneseme kokosovou vrstvu a necháme ji vychladnout.

Čokoládu na polevu si opět rozpustíme ve vodní lázni s trochou kokosového oleje, necháme pár minut vychladnout a dort s ní polijeme.

Na kuličky si smícháme všechny uvedené suroviny a necháme těstíčko chvíli odpočinout. Poté si z hmoty připravíme malé kuličky, které si rozdělíme na ⅓ a obalujeme v kokosu, lyof.malinách a kakau. Zdobíme dle své fantazie. Dort je velmi hutný. 

Předchozí článekHovězí závitek s mletým masem
Další článekPolévka z červené řepy se zázvorem a chilli

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno