Krůtí polévka s masovými koulemi je tak vydatná, že vydá i za hlavní jídlo.
Suroviny:
NA VÝVAR:
- 3 ks krůtích krků
- 1 malá cibule
- sůl
- 7 kuliček pepře
- 1 bobkový list
- snítka libečku
NA MASOVÉ KULIČKY
- uvařené krky
- 1 menší cibule
- hrst nasekané hladkolisté petržele
- sůl
- pepř
- oříšek másla
- 1 PL psyllia
- 1 malé vejce
Zelenina do polévky dle vlastních chutí . Já použila jen cuketu a mrkev.
Nudle do polévky viz odkaz 🙂
Postup:
Nejprve si uděláme vývar. Opláchneme krky a dáme je do kastrolu. Přidáme cibuli. Já dávám i se slupkou, udělá totiž tmavší barvu vývaru a mám hlavně svojí, ze zahrádky :-), osolíme, přidáme kuličky pepře a bobkový list a snítku libečku, která polévku nádherně provoní.
Když je maso měkké, přecedíme přes sítko, ať máme čistý vývar.
V malém kastrůlku si na malé kostičky necháme zesklovatět cibulku.
Maso obereme a dáme do mixéru a mixujeme do hladka( vypadá to jako paštika). Dochutíme solí, pepřem, na hrubo nasekanou hladkolistou petrželkou. Přidáme restovanou cibulku. Na závěr dáme lžičku psyllia a vejce. Smícháme. Necháme pár minut odležet a tvarujeme kuličky, které necháme pár minut zavařit ve vývaru (5 minut). V tuto chvíli přidáme i nadrobno nakrájenou zeleninu.
Jestli jí někdo jako já nedává do polévky syrovou 🙂
Je škoda vařit zeleninu, kterou si utrhnete čerstvou ze zahrady.
Zeleninu nevařte víc jak 10 minut, ztratí všechny vitamíny, kvůli kterým ji jíme 🙂