Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 90 min
Množství: 4 porcí

Krůtí polévka s masovými koulemi je tak vydatná, že vydá i za hlavní jídlo.


Suroviny:

NA VÝVAR:

  • 3 ks krůtích krků
  • 1 malá cibule
  • sůl
  • 7 kuliček pepře
  • 1 bobkový list
  • snítka libečku

NA MASOVÉ KULIČKY

  • uvařené krky
  • 1 menší cibule
  • hrst nasekané hladkolisté petržele
  • sůl
  • pepř
  • oříšek másla
  • 1 PL psyllia
  • 1 malé vejce

Zelenina do polévky dle vlastních chutí . Já použila jen cuketu a mrkev.

Nudle do polévky viz odkaz 🙂

Postup:

Nejprve si uděláme vývar. Opláchneme krky a dáme je do kastrolu. Přidáme cibuli. Já dávám i se slupkou, udělá totiž tmavší barvu vývaru a mám hlavně svojí, ze zahrádky :-), osolíme, přidáme kuličky pepře a bobkový list a snítku libečku, která polévku nádherně provoní.

Když je maso měkké, přecedíme přes sítko, ať máme čistý vývar.

V malém kastrůlku si na malé kostičky necháme zesklovatět cibulku.

Maso obereme a dáme do mixéru a mixujeme do hladka( vypadá to jako paštika). Dochutíme solí, pepřem, na hrubo nasekanou hladkolistou petrželkou. Přidáme restovanou cibulku. Na závěr dáme lžičku psyllia a vejce. Smícháme. Necháme pár minut odležet a tvarujeme kuličky, které necháme pár minut zavařit ve vývaru (5 minut). V tuto chvíli přidáme i nadrobno nakrájenou zeleninu. 

Jestli jí někdo jako já nedává do polévky syrovou 🙂

Je škoda vařit zeleninu, kterou si utrhnete čerstvou ze zahrady.

Zeleninu nevařte víc jak 10 minut, ztratí všechny vitamíny, kvůli kterým ji jíme 🙂

Předchozí článekGuacamole se sýrovým chipsem (Avokádová salsa)
Další článekTortilla plněná mletým hovězím masem s dýní

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno