Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 45 min
Množství: 4 porce
Low carb česneková polévka do pochmurného počasí, která zahřeje po těle, ale i na duši v podzimní náladě.
Suroviny:
Na vývar:
- 1 kg uzených žeber
- 1 maličká cibule
- 3 stroužky česneku
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- trocha soli
Na polévku:
- 1 menší máslová dýně
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- Drcený kmín
- Majoránka
- Sádlo
- Strouhaný sýr
- Sůl
- Vajíčko
Postup:
Vývar uvaříme, přecedíme a kosti obereme.
Na lžíci sádla orestujeme cibuli a prolisované dva stroužky česneku. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a lehce zarestujeme. Zalijeme vývarem.
Dýně se vaří pouze chviličku. Přidáme zbylý prolisovaný česnek, který vaříme už jen chvíli. Na závěr přidáme drcený kmín, majoránku a odstavíme kastrol z plotny.
Přidáme obrané maso z žeber. Vajíčko rozmícháme v hrníčku a vlijeme do vařící polévky…
Podáváme se strouhaným sýrem.