Česnečka s dýní
Česnečka s dýní
Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 45 min
Množství: 4 porce

Low carb česneková polévka do pochmurného počasí, která zahřeje po těle, ale i na duši v podzimní náladě.


Suroviny:

Na vývar:

  • 1 kg uzených žeber
  • 1 maličká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 5 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • trocha soli

Na polévku:

  • 1 menší máslová dýně
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • Drcený kmín
  • Majoránka
  • Sádlo
  • Strouhaný sýr
  • Sůl
  • Vajíčko

Postup:

Vývar uvaříme, přecedíme a kosti obereme.

Na lžíci sádla orestujeme cibuli a prolisované dva stroužky česneku. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a lehce zarestujeme. Zalijeme vývarem.

Dýně se vaří pouze chviličku. Přidáme zbylý prolisovaný česnek, který vaříme už jen chvíli. Na závěr přidáme drcený kmín, majoránku a odstavíme kastrol z plotny.

Přidáme obrané maso z žeber. Vajíčko rozmícháme v hrníčku a vlijeme do vařící polévky…

Podáváme se strouhaným sýrem.

Předchozí článekOstružino-malinový dort
Další článekSegedínský guláš

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno