Čas přípravy: 20 min
Čas vaření: 20 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné

Velké hnědé žampiony Portobello si přímo říkají o nějakou výtečnou náplň. Zkuste třeba tuto ve stylu caprese, s mozzarelou, čerstvými rajčaty a bazalkou.


Suroviny:

  • 4 portobello žampiony
  • 2 ks mozzarella v nálevu
  • 250 g cherry rajčat
  • hrst čerstvé bazalky
  • 2 oříšky másla
  • 2 stroužky česneku nasekaného na jemno
  • hrst hladkolisté petržele
  • himalájská sůl

Glazé:  

  • ¼ hrnku balzamikového octa
  • 2 lžíce povoleného sladidla (xylitol)

Postup:

Předehřejme troubu na 200 stupnu a zapneme si gril.

V malém rendlíčku na plotně smícháme máslo, najemno nasekaný česnek a na hrubo nasekanou hladkolistou petržel. Mícháme dokud se vše nespojí.

Česnekovým máslem potřeme z vrchu klobouky portobella a namazanou stranou je položíme na plech vyložený pečícím papírem.

Do každého kloboučku dáme plátky mozzarelly a půlky rajčat a grilujeme v troubě, dokud se nerozpustí sýr a nezačne zlátnout … cca 10 minut, podle trouby.

Mezitím si připravíme glazé. Smíchejte cukr s balzamikovým octem v malém rendlíčku a na vyšším plameni přiveďte k varu. Poté oheň zmírněte a nechte cca 8 minut vařit, aby směs zhoustla a zredukovala se na glazé.

Při podávání pokapejte upečená portobella glazé a ozdobte natrhanou čerstvou bazalkou …

Osolíme himalájskou solí.

Předchozí článekKvětákový kuskus s masem ze selátka a žampiony
Další článekKvětákové halušky – Květušky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno