Podzimní roláda
Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 10 min
Množství: 10 porcí

Roláda? Tak jednoduchý a tak dokonalý recept. A jablíčka posunou chuť krému do pohádkové říše chutí. (Když se do krému nepustí cukrářský učeň.:)


Suroviny:

  • 5 vajec
  • 40 g povoleného sladidla
  • 1 ČL skořice
  • špetka soli
  • 100 g mletých vlašských ořechů

NA KRÉM:

  • 3 jablka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 PL povoleného sladidla
  • šťáva z ½ citronu

Postup:

V míse utřeme do pěny žloutky s povoleným sladidlem. Přidáme skořici a vmícháme jemně namleté vlašské ořechy. Bílky se špetkou soli vyšleháme do pevného sněhu a opatrně vmícháme do žloutkové směsi.

Rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180°C 10 minut.

Ještě teplou placku srolujeme i s pečicím papírem a necháme vychladnout.

Na krém si vyšleháme smetanu ke šlehání, přidáme sladidlo a citronovou šťávu. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme je do vyšlehané smetany a opatrně promícháme.

Na vychladlé těsto rovnoměrně rozetřeme krém a srolujeme. Dáme vychladit. Na ozdobu jsem použila zbytek krému, na másle a 1 ČL pražené nahrubo nasekané vlašské ořechy a plátky citronu.

Předchozí článekAvokádovo-makové muffiny
Další článekZapečená brokolice

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno