Roláda? Tak jednoduchý a tak dokonalý recept. A jablíčka posunou chuť krému do pohádkové říše chutí. (Když se do krému nepustí cukrářský učeň.:)
Suroviny:
- 5 vajec
- 40 g povoleného sladidla
- 1 ČL skořice
- špetka soli
- 100 g mletých vlašských ořechů
NA KRÉM:
- 3 jablka
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 PL povoleného sladidla
- šťáva z ½ citronu
Postup:
V míse utřeme do pěny žloutky s povoleným sladidlem. Přidáme skořici a vmícháme jemně namleté vlašské ořechy. Bílky se špetkou soli vyšleháme do pevného sněhu a opatrně vmícháme do žloutkové směsi.
Rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180°C 10 minut.
Ještě teplou placku srolujeme i s pečicím papírem a necháme vychladnout.
Na krém si vyšleháme smetanu ke šlehání, přidáme sladidlo a citronovou šťávu. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme je do vyšlehané smetany a opatrně promícháme.
Na vychladlé těsto rovnoměrně rozetřeme krém a srolujeme. Dáme vychladit. Na ozdobu jsem použila zbytek krému, na másle a 1 ČL pražené nahrubo nasekané vlašské ořechy a plátky citronu.