Suroviny:
- 800g hovězího masa
- 2 vetší cibule
- 4 stroužky česneku
- 800g kysaného zelí
- 4 PL sádla
- 250g žampionů
- 3 PL červené papriky
- 1 ČL mletého pepře
- 1 ČL kmínu mletý
- 1-2 ČL mořské soli
- vody na podlití
- listová petržel
Postup:
Ve větším hrnci na rozpáleném sádle orestujeme nasekanou cibuli. Když cibule chytá zlatou barvu, přidáme na kostky nebo na nudličky nakrájené hovězí maso. Okořeníme, osolíme a orestujeme ještě zhruba 5 minut, přidáme česnek a papriku a krátce ještě orestujeme. Maso podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou 25 minut. Když je maso skoro měkké, přidáme propláchnuté kysané zelí, které můžeme pokrájet na menší kousky. Všechno spolu dobře promícháme, hrnec přikryjeme a maso se zelím ještě dusíme do změknutí masa.
Občas zkontrolujeme, promícháme a pokud je potřeba, přilijeme trochu vody, aby se maso se zelím nepřipálilo. Před koncem přidáme nakrájenou listovou petržel a žampiony, které jsme orestovali zvlášť na pánvičce.
Hotové maso se zelím servírujeme buď samostatně nebo s mandlovým knedlíkem, případně s jinou přílohou či oblohou.