Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 40 min
Množství: 4 porce

Hovězí maso ve spojení s kysaným zelím je podle mě perfektní kombinace. A do toho kousky čerstvých hub nebo žampionů, to je lahoda. 


Suroviny:

  • 800g hovězího masa
  • 2 vetší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 800g kysaného zelí
  • 4 PL sádla
  • 250g žampionů
  • 3 PL červené papriky
  • 1 ČL mletého pepře
  • 1 ČL kmínu mletý
  • 1-2 ČL mořské soli
  • vody na podlití
  • listová petržel

Postup:

Ve větším hrnci na rozpáleném sádle orestujeme nasekanou cibuli. Když cibule chytá zlatou barvu, přidáme na kostky nebo na nudličky nakrájené hovězí maso. Okořeníme, osolíme a orestujeme ještě zhruba 5 minut, přidáme česnek a papriku a krátce ještě orestujeme. Maso podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou 25 minut. Když je maso skoro měkké, přidáme propláchnuté kysané zelí, které můžeme pokrájet na menší kousky. Všechno spolu dobře promícháme, hrnec přikryjeme a maso se zelím ještě dusíme do změknutí masa.

Občas zkontrolujeme, promícháme a pokud je potřeba, přilijeme trochu vody, aby se maso se zelím nepřipálilo. Před koncem přidáme nakrájenou listovou petržel a žampiony, které jsme orestovali zvlášť na pánvičce.

Hotové maso se zelím servírujeme buď samostatně nebo s mandlovým knedlíkem, případně s jinou přílohou či oblohou.

Předchozí článekKuřecí kuličky v žampionovo smetanové omáčce s květákovou rýží
Další článekOstružino-malinový dort

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno