Čas přípravy: 30 min
Čas vaření: jen příprava
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné

Lososový tatarák ocení každý milovník ryb. Chuť syrového lososa je velmi jemná a lahodná.


Suroviny:

  • 500 g filet z lososa
  • 2 lžíce nasekaného kopru
  • 2 šalotky najemno nakrájené
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce limetkové šťávy šťávy
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

Lososa nakrájím na co nejmenší kostičky a promíchám s ostatními surovinami.

Dochutím dle své vlastní chuti !

Nechám alespoň hodinu odležet v lednici, aby se chutě propojili.

Podávám na topince.

TIP :

K lososovému tataráku se velice dobře hodí avokádové guacamole, který lze nanést na topinku pod tatarák ….

Avokado nakrájím na malé kousky, smícháme s najemno nasekanými rajčaty zbavených jadérek,trocha zakysané smetany( nemusí být), limetkové šťávy, chilli papričky bez semen,utřeným česnek, koriandrem, solí a pepřem


Předchozí článekKešu kaše
Další článekDýňový chlebík

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno