Čas přípravy: 30 min
Čas vaření: jen příprava
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné
Lososový tatarák ocení každý milovník ryb. Chuť syrového lososa je velmi jemná a lahodná.
Suroviny:
- 500 g filet z lososa
- 2 lžíce nasekaného kopru
- 2 šalotky najemno nakrájené
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce limetkové šťávy šťávy
- 1 lžička dijonské hořčice
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup:
Lososa nakrájím na co nejmenší kostičky a promíchám s ostatními surovinami.
Dochutím dle své vlastní chuti !
Nechám alespoň hodinu odležet v lednici, aby se chutě propojili.
Podávám na topince.
TIP :
K lososovému tataráku se velice dobře hodí avokádové guacamole, který lze nanést na topinku pod tatarák ….
Avokado nakrájím na malé kousky, smícháme s najemno nasekanými rajčaty zbavených jadérek,trocha zakysané smetany( nemusí být), limetkové šťávy, chilli papričky bez semen,utřeným česnek, koriandrem, solí a pepřem