Patří pokrmy z mletého masa mezi vaše oblíbené recepty? Tak to musíte vyzkoušet plněné masové koule vejcem, po kterých se u vás na stole jenom zapráší.
Suroviny:
- 400 g mletého masa
- 1 ks vejce
- 2 stroužky nastrouhého česneku
- 1/2 cibule
- 1 oříškovou mouku (lahůdkové sušené droždí)
- 2 ks uvařených vajec
- parmazán
- sůl
- pepř
- sádlo na smažení
Vařená kedlubna:
- 3ks kedlubny
- sůl
- kmín
- špetka kurkumy
Postup:
Mleté maso řádně promícháme s troškou studené vody, tak aby se mám spojilo a netrhalo se. Osolíme a opepříme. Smícháme s jedním vejcem, nadrobno pokrájenou cibulí a nastrouhaným česnekem a dáme vychladit do lednice. Maso se krásně spojí a uvolní se chutě a vůně.
Dvě vejce vařená natvrdo osušíme a rukama je obalíme mletým masem. Koule poté obalíme ve směsi vajíčka a parmazánu a poté obalíme v oříškové mouce nebo v lahůdkovým sušeným droždí.
Koule smažíme na mírném ohni ve větším množství sádla, cca 15 minut. Jako druhou variantu přípravy můžeme zvolit pečení v troubě při teplotě 175 °C na pekáčku který vymažeme sádlem, koule do něj naklademe a dáme je péct přiklopené na 30 minut.
Příprava přílohy jako vařené kedlubny je jednoduchá. Ke kedlubně přistupujeme jako k bramborám. Okrájíme, nakrájím, uvaříme. 🙂