Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 20 min
Množství: 2 porce
Obtížnost: snadné

Patří pokrmy z mletého masa mezi vaše oblíbené recepty? Tak to musíte vyzkoušet plněné masové koule vejcem, po kterých se u vás na stole jenom zapráší.


Suroviny:

  • 400 g mletého masa
  • 1 ks vejce
  • 2 stroužky nastrouhého česneku
  • 1/2 cibule
  • 1 oříškovou mouku (lahůdkové sušené droždí)
  • 2 ks uvařených vajec
  • parmazán
  • sůl
  • pepř
  • sádlo na smažení

Vařená kedlubna:

  • 3ks kedlubny
  • sůl
  • kmín
  • špetka kurkumy

Postup:

Mleté maso řádně promícháme s troškou studené vody, tak aby se mám spojilo a netrhalo se. Osolíme a opepříme. Smícháme s jedním vejcem, nadrobno pokrájenou cibulí a nastrouhaným česnekem a dáme vychladit do lednice. Maso se krásně spojí a uvolní se chutě a vůně.

Dvě vejce vařená natvrdo osušíme a rukama je obalíme mletým masem. Koule poté obalíme ve směsi vajíčka a parmazánu a poté obalíme v oříškové mouce nebo v lahůdkovým sušeným droždí.

Koule smažíme na mírném ohni ve větším množství sádla, cca 15 minut. Jako druhou variantu přípravy můžeme zvolit pečení v troubě při teplotě 175 °C na pekáčku který vymažeme sádlem, koule do něj naklademe a dáme je péct přiklopené na 30 minut.

Příprava přílohy jako vařené kedlubny je jednoduchá. Ke kedlubně přistupujeme jako k bramborám. Okrájíme, nakrájím, uvaříme. 🙂

Předchozí článekKedlubnové brambory
Další článekCuketové špagety s kuřecím masem Garam Masala

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno