Linecká vajíčka plněná LC marmeládou, sice nemají s městem Linz nic společného, zato linecké cukroví patří k Vánocům stejně jako stromeček a teď již i k Velikonočním svátkům.
Suroviny:
- 95 g mandlové mouky
- 30 g lískooříškové mouky
- 1 PL kokosové mouky
- špetka soli
- 1 menší vejce
- 70 g másla pokojové teploty
- 40 g povoleného sladidla
- vanilka
Postup:
V míse rozšleháme máslo se sladidlem dohromady do krémové konzistence. Poté zašleháme vejce s vanilkovou.
V druhé míse smícháme zbylé přísady, které postupně zašleháme do vaječné směsi. Těsto je lepivé. Necháme odpočinout v lednici klidně do druhého dne.
Těsto vyválíme mezi pečicími papíry. Vykrojíme požadované tvary a i s pečícím papírem přeneseme na plech. Pečeme na 170°C dozlatova (10-15 minut).
Ještě teplé opatrně sundáme z plechu a necháme vystydnout. Plníme vhodnou LC marmeládou.
Těsto nevyvalujeme do tenka, ať se nám netrhalo.
Vykrojíme střed protikusu (doporučuji přímo na plechu). Je s ním horší manipulace.